Active Beauty
Glossing: erre képes ez a fantasztikus, ragyogást eredményező kúra

Színmegújítás

Glossing: erre képes ez a fantasztikus, ragyogást eredményező kúra

A szőke haj sárgás beütésű, a réz színű elveszíti ragyogását, a barna pedig egyszerűen fénytelen. Glossinggal tényleg egyszerűen fel lehet frissíteni a hajszínt? Egy szakember megosztja velünk a tippjeit és trükkjeit.

Hajszín felfrissítése glossinggal

Az olyan kezelések, mint a szőkítés, a dauer és a festés miatt egy idő után kifakulhat a hajad színe, és elveszítheti ragyogását. A szőke haj gyakran sárgás beütésű lesz, míg a sötét hajszín fénytelenné válik. Az első esetben a glossing hideg árnyalatokkal semlegesíti a sárgás beütést, és tompíthatja a színt. „A réz, vörös és barna árnyalatok esetén szép ragyogóvá válik a haj ennek a kezelésnek köszönhetően” – magyarázza Susanne Forobosko, a dm szakembere.

Hajápolás glossinggal

„A hajszínezéssel ellentétben a glossing nem csupán a színt javítja fel, hanem ápolja is a tincseket” – mondja Forobosko. Főleg száraz haj esetén ajánlott ez az intenzív ápolás. De hogyan is működik? Az adott termék színpigmentjei és gazdag összetevői körbeölelik a hajszálakat. A hagyományos festékekkel ellentétben nem lazítja fel a hajszálak külső rétegét, hogy bejusson annak belsejébe. Glossing esetén a készítmény mindössze a haj szerkezetére tapad rá, kisimítja a kutikula réteget, és még ragyogóbbá varázsolja a tincseket. Ha teljes mértékben meg vagy elégedve a hajszíneddel, és mindössze némi ragyogásra vágysz, akkor egy színmentes glossing is elegendő lehet.

Meddig marad friss a hajszín a glossingnak köszönhetően?

A glossing-hatás tartóssága függ a haj szerkezetétől és a hajápolási rutintól. A száraz hajban tovább maradnak meg a pigmentek, tisztító sampon használata esetén azonban gyorsan eltűnnek ezek a pigmentek – és velük együtt a ragyogás is. Két hét után szépen lassan csökkenni kezd a szín intenzitása. Négy-hat hét után pedig ajánlott a glossing újbóli alkalmazása.

Otthoni glossing – Így működik!

  1. Először válaszd ki a megfelelő színt. Ne csak az alapszínt tartsd szem előtt, hanem az árnyalatra is figyelj, ellenkező esetben nem éred el a kívánt eredményt. Ha nagyon sárgás a hajad, akkor kevésnek bizonyulhat egy mattító szőke glossing. A lila színpigmenteket tartalmazó termékekkel jobb eredményt érhetsz el.
  2. Mivel a legtöbb glossing készítményt legalább 20 percig a hajadon kell hagynod, akár fürdés közben is felkenheted. Ha inkább száraz terepen szeretnéd elvégezni a glossingot, akkor védened kell a ruhádat és a bőrödet, például törölközőkkel vagy vazelinnel.
  3. Felvitel előtt nedvesítsd be a hajszálaidat.
  4. Oszd tincsekre a hajad, és egy ecsettel vagy a kezeiddel egyenletesen vidd fel rájuk a glossingot.
  5. A glossing terméket addig hagyd a hajadon, amíg a gyártó javasolja, majd alaposan öblítsd ki.