Active Beauty
Csillogó haj: 5 briliáns profi tipp
Szöveg: Margret Hoffmann

Ragyogás, ide veled!

Csillogó haj: 5 briliáns profi tipp

Mindenki selymesen fényes tincsekre, a nappal is versenyt ragyogó hajra vágyik. A szakértő alábbi trükkjeivel ez az álom most valóra válhat.
A fényes haj egészséges hatású és nagyon attraktív, ugyanis a csillogó hajkorona az egész fellépést frissebbé és ápoltabbá teszi, és a harmatosan ragyogó arcbőr is szépen érvényesül mellette. A hajszálak azonban nem maguktól csillognak, csak a fény tükröződik rajtuk.

Ehhez a ragyogáshoz a hajszálak felszínének simának kell lennie. „Mert csak akkor verik vissza a rájuk eső fényt, ha ép a felszínük, és a hajrostok szépen egymáson fekszenek. Ettől válnak ragyogóvá a fürtök” – mondja Renate Harrer, a dm minőségtrénere.

1. lépés: Hideg vizes öblítés

A sampon megtisztítja a hajat. Megnyitja a hajszálak hámrétegét, és kioldja belőlük a szennyeződéseket, valamint a hajformázó termékek maradványait. Ezenkívül a fejbőrt is megszabadítja a faggyútól és az elhalt hámdarabkáktól. „Egy hideg vizes öblítés eltávolítja belőle a maradék sampont, és újra összehúzza a hajszálak hámréteget” – mondja Harrer szakértő. A tudat, hogy ez a fejbőr vérkeringését is serkenti, és ezzel a hajnövekedést is támogatja, valamivel elviselhetőbbé teszi a rövid hidegsokkot.

2. lépés: Balzsam a bámulatos csillogásért

A hideg vizes öblítés után a balzsamon a sor, hogy lezárja a hajszálak felszínét. Emellett ápolja őket, és bennük tartja a nedvességet. Kellemes mellékhatás: a haj puhává, selymessé és könnyen kifésülhetővé válik. Bizonyos speciális összetevők, mint a folyékony selyem, a hajrostok mélyére hatolnak, és egy jó adag fényt adnak a sprőd, száraz hajnak. A rendszeres hajkúrák pedig még jobban felerősítik ezt a hatást. Azok, akik folyton rohannak, különösen kedvelik a hajban maradó ápolótermékeket, amiket nem kell kiöblíteni, és hosszútávú hidratáltságot biztosítanak.

3. lépés: Szárítás? Ne feledkezz meg a hővédelemről!

A hajat védeni kell a hőtől – mindegy, hogy csak szárítjuk vagy hajvasalóval és hajsütővassal formázzuk azt. Hiszen már a hajszárító forró levegője is kiszárítja, fakóvá és sprőddé teheti a hajat. A legrosszabb esetben a hajszálak meg is töredezhetnek vagy szét is válhatnak tőle.
A hajvédőspray-kben és formázókrémekben található ápoló panthenol és keratin is segít a hajnak szépen fényleni. A szakértő további tippje: „A legjobb, ha fúvókával szárítod a hajad, és a levegőt mindig fentről lefelé fújod rá, így megnyugszanak a hajszálak. Egy körkefével rögtön egy kis volument is adhatsz a frizurádnak.”

4. lépés: Keféld fényesre

A lapos kefével végzett napi rituálé csodásan fényessé teszi a hajat, főleg a hosszút. Míg a műanyagból készült kefék elsősorban a haj kíméletes kifésülésére alkalmasak (először mindig a hajvégeket keféld ki, és szépen lassan haladj felfelé), addig a természetes anyagból készült termékek csodásan fényessé varázsolják azt. A vadmalacsörték vagy a kecskeszőrök különösen kíméletesen simítják helyükre a hajszálak külső rétegének lemezeit. Még egy tipp a profitól: „Ne felejtsd el rendszeresen átmosni a keféket egy kímélő samponnal, hogy megtisztítsd őket a zsírtól és a hajformázó termékek maradványaitól.”

5. Fényes, fényesebb, glossing!

A festett hajnak a ragyogáshoz különösen sok támogatásra van szüksége. A szőke haj például különösen gyakran válik sprőddé és fénytelenné. Ezért kényeztesd rendszeresen a hajad professzionális glossing (fényesítő) kúrával. „A féltartós színápolók felfrissítik a hajszínt, extra adag nedvességet zárnak a hajszálakba, és lezárják a hámréteget” – mondja Renate Harrer szakértő. Jó tudni: a fényesítő termékek már színtelen változatban is kaphatók a természetes hajszínekhez.