Active Beauty
Bandana-trend: így készíts egyszerű frizurákat ezekkel a színes nyári kendőkkel
Szöveg: Astrid Doppler

Egyszerűen stílusosan

Bandana-trend: így készíts egyszerű frizurákat ezekkel a színes nyári kendőkkel

Főleg nyáron nagyon zavaró, ha a hajszálaid belelógnak az arcodba. A tökéletes trend-kiegészítő, ha valami izgalmasabbra vágysz egy szimpla lófaroknál: a bandana! Egyszerűen készíthetsz vele modern, egyben laza frizurákat.

Ez a 4 bandana-kendős frizura egyszerű és csodálatos

A bandana egyik nagy pozitívuma, hogy a frizurákat gyorsan el lehet készíteni vele, ennek ellenére tökéletesen fog kinézni a végeredmény. Az összes, általunk bemutatott frizurának az alapja egy klasszikus lófarok. Ha még több inspirációra vágysz: a Pinteresten rengeteg ilyen kendős frizurát találsz.

1. Alacsony bohó copf

Ehhez a frizurához először fogd össze a hajad egy alacsony lófarokba. Ezután köss a gumira egy színes kendőt, aminek a végeit hagyd lazán lógni, így a szellő is ide-oda tudja fújni azokat. Ettől csak még divatosabb lesz a megjelenésed. Már csak akkor lehetsz még trendibb, ha előtte laza hullámokat készítesz egy hajformázó segítségével.

2. Klasszikus konty belekötött kendővel

A forró napok egyik legideálisabb frizurája a konty. Egy színes kendővel pedig nyáriassá és egyben romantikussá tudod varázsolni.

Elkészítés:
  1. Fogd a hajad alacsony copfba.
  2. A kendőt hullámcsatokkal rögzítsd a lófarok tövéhez.
  3. Ezután a lófarkat csavard a mutatóujjad köré, és alul fixáld egy hajgumival.
  4. Végezetül további csatokkal tűzd fel a hajad egy kontyba, és élvezd a nyári szellőt.

3. Csomózott-bandana

Ez a típusú frizura az ikonikus „We Can Do It” poszteren látható „Rosie” hajviseletére hasonlít, aki egy feltűrt overálban büszkén mutogatja a bicepszét. Azaz kétségtelenül nagyon menő attitűddel ruházza fel a viselőjét. A keskenyre összehajtott bandanát tedd a fejedre úgy, hogy a tarkódnál keresztezzék egymást a végei, és onnan felvezetve a fejed tetején csomózd meg. A rövid végek nyugodtan elállhatnak oldalra.


4. Bandana, mint fejkendő

Ennél a frizuránál az előzőhöz hasonlóan, a fejed tetején viseled a bandana-kendőt. Mindössze azzal a különbséggel, hogy a kendő teljesen eltakarja a hajadat – ezáltal tökéletes viseletté válik egy bad hair napon, vagy ha épp védeni szeretnéd a tincseidet a káros UV-sugaraktól. A kendő egyik sarkát hajtsd a másikra, hogy egy háromszöget kapj. A hajtás mutasson elölre, és tarkódnál pedig kösd csomóba a kendőt.