Active Beauty
A helyes éjszakai hajviselet
Szöveg: Nagy Viktória

Ezért viselj este kontyot

A helyes éjszakai hajviselet

Egészséges és szép haj a kontynak köszönhetően

Ha fontos számunkra a fürtjeink egészsége, akkor éjszakára kössük a hajunkat kontyba, így kevésbé fog töredezni, és nem fog összegubancolódni. Nagyon fontos, hogy laza legyen a konty, ugyanis ha túl szorosra kötjük, akkor túlterheljük a hajgyökereket, amitől fájni fognak, továbbá egy idő után lassabban fog nőni a hajunk. Természetesen a megfelelő hajgumira is szükségünk van, így egy olyan puha darabot válasszunk, amin nincs semmilyen fém tartozék, így nem tesz kárt a tincseinkben.
További ötletek éjszakai hajviseletre

Természetesen nem csak a konty lehet megfelelő hajviselet estére. Bátran próbáljuk ki az alábbi frizurákat is, így reggelente biztosan nem kell szenvednünk a hajunk kifésülésével.

Fonás

Ha nagyon hosszú a hajunk, akkor rendkívül idegesítő kiengedett hajjal aludni. Ebben az esetben szuper megoldás lehet, ha befonjuk a tincseinket. Természetesen ne fonjuk szorosra, figyeljünk arra, hogy laza legyen a copf, így nem teszünk kárt a fürtjeinkben. Szuper mellékhatás, hogy reggel, amikor kibontjuk a hajunkat, szép hullámosak lesznek a tincseink. És ha már így van, ne fésüljük ki őket egy kefével, hanem inkább tegyünk némi göndör hajra való habot a tincsekre, így tovább maradnak meg a hullámok.

Csigák

Szintén loknis lesz a hajunk, ha kis csigákat formázunk belőle. Ehhez több kisebb tincset tekerjünk fel a fejünkre, majd egy hajtűvel rögzítsük azokat. Másnap reggel engedjük ki a hajunkat, viszont ne fésűvel, hanem csak az ujjainkkal igazítsuk meg. Minél több csigát formázunk a hajunkból, annál hullámosabb lesz a végeredmény.

Selyempárna

Szintén jót tesz a hajunknak, ha esténként egy selyempárnán hajtjuk álomra a fejünket. Ennek a trükknek hála többé nem kell attól tartanunk, hogy az éjszaka során töredezetté válnak a tincseink. Tudni kell, hogy a pamut durva szerkezetéből adódóan túlzottan surlódnak a tincseink, így előbb válhatnak töredezetté. A selyempárnán viszont nem tudnak megtapadni, így nem is sérülnek meg.