Smoothie receptek: 3 ízletes smoothie reggelire
Hahó! Ébresztő! Ez a három smoothie recept azok számára készült, akik a reggelt szeretik olyan innivalóval indítani, ami számos igényt kielégít: a banános-mogyorós smoothie energiával látja el a szervezetet, míg a zabpehely-bogyós gyümölcsös smoothie sokáig laktat. Azok számára pedig, akik egy könnyed, de energiát adó italra vágynak, a sötétzöld smoothie-t ajánljuk némi spirulina algával.
Smoothie-receptek: ez a három felébreszt!
Hozzávalók 2 adag banános-mogyorós-smoothie-hoz
- 500 ml dmBio natúr zabital
- 300 g banán, fagyasztott és feldarabolt
- 2 dmBio aszalt datolya, mag nélkül
- 30 g dmBio mogyorókrém
- 30 g kakaópor
A banános-mogyorós-smoothie elkészítése
Minden hozzávalót tegyél egy turmixgépbe, és pürésítsd krémesre. A smoothie hűtve kb. 12 órán át eláll.
Sokáig ad energiát
A banán a magas cukortartalma miatt gyorsan és folyamatosan biztosít energiát. Ha fagyasztott banánból szeretnél smoothie-t készíteni, akkor a gyümölcsöt kb. 5 órával korábban tedd be a fagyasztóba. Fontos: először mindenképp hámozd meg (fagyasztott állapotban nagyon nehéz lehúzni a héját), és csak érett gyümölcsöt használj, mivel az könnyebben emészthető. A kakaó magas magnéziumtartalma szabályozza az anyagcsere-folyamatokat, energiával látja el az izmokat, továbbá élénkítő hatása is van.
Hozzávalók 2 adag zabpelyhes-bogyós gyümölcsös smoothie-hoz
- 300 ml dmBio alpesi tej
- 300 g mirelit bogyós gyümölcs
- 250 g natúr joghurt
- 90 g dmBio aprószemű zabpehely
- 15 g dmBio chiamag
- 2 ek. dmBio agavé szirup
A zabpelyhes-bogyós-gyümölcsös smoothie elkészítése
Minden hozzávalót tegyél egy turmixgépbe, és pürésítsd krémesre. A smoothie hűtve kb. 12 órán át eláll.
Laktat
A zabpehely sokáig laktató szénhidrátokkal és rostokkal látja el a szervezetet. A tejjel, fagyasztott bogyós gyümölcsökkel, joghurttal, chiamagokkal és agavé sziruppal egy sűrű smoothie-t kapsz, amit könnyedén elvihetsz magaddal, és már előző este is elkészítheted.
Hozzávalók 2 adag spirulina-smoothie-hoz
- 400 ml dmBio natúr kókuszvíz
- 200 g uborka, felkockázva
- 200 g ananász, mirelit
- 1 banán
- 2 ek. dmBio kókusztej
- 1 ½ tk spirulinapor
A spirulina-smoothie elkészítése
Minden hozzávalót tegyél egy turmixgépbe, és pürésítsd krémesre. A smoothie hűtve kb. 12 órán át eláll.
Ébresztő hatása van:
Az uborkában és a kókuszvízben kevés a kalória, könnyen emészthető, mégis számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Az ananásznak magas a cukortartalma, ami gyorsan bejut a véráramba, így remek energiaszállító. A spirulina-alga, ami sötétzöldre színezi a smoothie-t, fehérjében gazdag, ízvilágában pedig a matchára hasonlít.