Ilyen finom Olaszország: citromos tészta zabkrémmel

Recept citromos tészta zabkrémmel

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 500 g spagetti
  • 2 db citrom (kezeletlen)
  • 500 ml zabkrém
  • Bors
  • Szerecsendió
  • 1 tk. cukor
  • 40 g tésztafeltét (vegán, parmezán helyett)
  • Petrezselyem, felaprítva

Elkészítés:

1. Főzd meg a spagettit
Egy nagy tálba engedj vizet és forrald fel. Amint forr a víz, tedd bele a sót, majd a tésztát.

2. Reszeld le a citromhéjat, és facsard ki a citromot
Időközben langyos vízben mosd tisztára a citromokat, és töröld azokat szárazra. Reszeld le a citromhéjat, és tedd egy kis edénybe. Ezután vágd félbe a citromokat, és facsard ki őket, majd a levet öntsd hozzá a lereszelt citromhéjhoz. Ezt forrald fel, hagyd egy kicsit forrdogálni, és várd meg, hogy teljesen elfőjjön a folyadék.

3. Készítsd el a szószt
A zabkrémet öntsd hozzá a citromléhez, és forrald fel. A szószt ízesítsd borssal, sóval egy csipet szerecsendióval és cukorral.

4. Tálald
Öntsd le a spagettiről a vizet, majd tedd vissza a tésztát az edénybe. Ezután add hozzá a citromos szószt, és keverd össze. Következhet a tálalás a vegán tésztafeltéttel és a petrezselyemmel. Ha szeretnéd, megszórhatod még citromhéjjal.