Nyári klasszikus vegán változatban: ízletes citromos tészta zabkrémmel
Ha az élet megdob egy citrommal, készíts belőle citromos tésztát! Ebben a teljesen növényi változatban zabkrémet használunk tejszín helyett, és egy kesudióból és mandulából készült vegán parmezán-alternatívával tesszük még különlegesebbé.
Ilyen finom Olaszország: citromos tészta zabkrémmel
Recept citromos tészta zabkrémmel
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 500 g spagetti
- 2 db citrom (kezeletlen)
- 500 ml zabkrém
- Bors
- Só
- Szerecsendió
- 1 tk. cukor
- 40 g tésztafeltét (vegán, parmezán helyett)
- Petrezselyem, felaprítva
Elkészítés:
1. Főzd meg a spagettitEgy nagy tálba engedj vizet és forrald fel. Amint forr a víz, tedd bele a sót, majd a tésztát.
2. Reszeld le a citromhéjat, és facsard ki a citromot
Időközben langyos vízben mosd tisztára a citromokat, és töröld azokat szárazra. Reszeld le a citromhéjat, és tedd egy kis edénybe. Ezután vágd félbe a citromokat, és facsard ki őket, majd a levet öntsd hozzá a lereszelt citromhéjhoz. Ezt forrald fel, hagyd egy kicsit forrdogálni, és várd meg, hogy teljesen elfőjjön a folyadék.
3. Készítsd el a szószt
A zabkrémet öntsd hozzá a citromléhez, és forrald fel. A szószt ízesítsd borssal, sóval egy csipet szerecsendióval és cukorral.
4. Tálald
Öntsd le a spagettiről a vizet, majd tedd vissza a tésztát az edénybe. Ezután add hozzá a citromos szószt, és keverd össze. Következhet a tálalás a vegán tésztafeltéttel és a petrezselyemmel. Ha szeretnéd, megszórhatod még citromhéjjal.
Kedvet kaptál még több tésztához? Ezzel a három egyszerű pesztó recepttel minden tésztaétel ínycsiklandóan finom lesz!