Active Beauty
Muffin tojás nélkül: ezek a csokis mogyoróvajas muffinok vegánok és elképesztően finomak
Szöveg: Carolina Mödlhamer, Rezept: StockFood

Gyorsan finomat

Muffin tojás nélkül: ezek a csokis mogyoróvajas muffinok vegánok és elképesztően finomak

Tojásmentes muffinok – garantáltan növényi alapúak és rendkívül ízletesek. Ezek a csokis-mogyoróvajas muffinok a keserű kakaópornak és krémes mogyoróvajnak hála nem csupán finomak, hanem még rendkívül gyorsan el is készíthetők.

Tojásmentes muffinok recept: nem száraz, és annyira finom

Hozzávalók 16 muffin elkészítéséhez

  • 3 ek. kakaópor
  • 300 g liszt
  • 225 g barna cukor
  • 3 pürésített banán
  • 60 mogyoróvaj
  • 2 ek. napraforgóolaj
  • 1 ek. almaecet
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • némi mogyoróvaj a tálaláshoz

Tojásmentes muffinok elkészítése

1. Sütő előmelegítése, tészta elkészítése
A sütőt, alsó és felső fokozaton melegítsd elő 190 Celsius-fokra. A kakaóport keverd el két evőkanál forró vízzel, és tedd félre. A maradék hozzávalót öntsd egy keverőtálba, és egy elektromos mixerrel keverd simára.

2. Tészta adagolása, márványos minta készítése
A tészta felét tedd át egy másik tálba, majd keverd össze a kakaóval. A világos tésztát töltsd bele 16 mini muffin formába, majd adj hozzá a kakaós tésztából is. Egy kés segítségével készíts márványos mintákat.

3. Muffinok sütése és dekorálása

A muffinokat kb. 15 perc alatt süsd készre. Miután kivetted őket a sütőből, várj további öt percet, és csak ezután vedd ki őket a formából, és tedd őket egy rácsra, ahol ki tudnak hűlni. Végezetül kenj rájuk némi mogyoróvajat, és már tálalhatod is.


Plusz tipp: a dm Online Shopjában számos sütési hozzávalót találsz.