Laktató, melengető és vegán: készíts chili sin carnét kakaóval
Ez a vegán chili sin carne gyorsan elkészül, rendkívül ízletes és egy titkos összetevővel lep meg: a kakaóporral. Ez azok számára tökéletes választás, akik szeretik a fűszeres, laktató és egyszerű ételeket – ami ideális választás munka után, meal-prephez vagy melegítő finomságnak a hideg napokon.
Így készül a chili sin carne kakaóval
Hozzávalók 4 személyre
- 2 hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek. dmBio extraszűz olíva- vagy dmBio repceolaj
- édesnemes paprika
- 2 tk. dmBio édesítetlen kakaópor
- dmBio darabolt paradicsom
- kidney bab
- 200-250 ml víz vagy zöldség alaplé
- só
- bors
- 1-2 csipet chilipor, kömény vagy fahéj
- 1-2 dmBio morzsolt kukorica, friss fűszerek és zöld citrom leve az ízesítéshez
1. Előkészületek
Pucold meg és aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát.
2. Pirítás
Hevíts fel némi olajat egy edényben. A hagymát és a fokhagymát pirítsd üvegesre.
3. Ízesítés
Add hozzá az édesnemes paprikát és a kakaóport, pirítsd tovább, így intenzívebb lesz az íz.
4. Fő hozzávalók hozzáadása
Keverd hozzá a paradicsom darabokat, a babot és a 200-250 ml vizet vagy zöldség alaplevet.
5. Ízesítés és főzés
Ízesítsd sóval, borssal és opcionálisan némi chiliporral, köménnyel vagy fahéjjal. 15-20 percig hagyd forrdogálni, hogy a chili besűrűsödjön.
6. Befejezés
Ízlés szerint adj hozzá némi citromlevet és friss fűszereket.
Tálalási tipp: Tökéletes illik hozzá a rizs, a quinoa és a ropogós kenyér. Ha szeretnél, akkor adhatsz hozzá kukoricát vagy friss paprikát.