1. Előkészületek
Pucold meg és aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát.

2. Pirítás
Hevíts fel némi olajat egy edényben. A hagymát és a fokhagymát pirítsd üvegesre.

3. Ízesítés
Add hozzá az édesnemes paprikát és a kakaóport, pirítsd tovább, így intenzívebb lesz az íz.

4. Fő hozzávalók hozzáadása
Keverd hozzá a paradicsom darabokat, a babot és a 200-250 ml vizet vagy zöldség alaplevet.

5. Ízesítés és főzés
Ízesítsd sóval, borssal és opcionálisan némi chiliporral, köménnyel vagy fahéjjal. 15-20 percig hagyd forrdogálni, hogy a chili besűrűsödjön.

6. Befejezés
Ízlés szerint adj hozzá némi citromlevet és friss fűszereket.

Tálalási tipp: Tökéletes illik hozzá a rizs, a quinoa és a ropogós kenyér. Ha szeretnél, akkor adhatsz hozzá kukoricát vagy friss paprikát.