Kuszkusz-cukkini fasírt tejfölös mártogatóssal
Ahelyett, hogy salátát készítenél kuszkuszból, inkább csinálj fasírtot – egyszerűen és gyorsan. További pluszpont: ezek a fasírtok kicsiknek és nagyoknak egyaránt ízlenek.
Kuszkusz-cukkini fasírt
Hozzávalók 4 személyre:
- 400 ml zöldségalaplé (dmBio zöldségleves ételízesítő kockából)
- 400 g dmBio kuszkusz
- só, bors
- 2 ek. dmBio extraszűz olívaolaj + olívaolaj a sütéshez
- 2 cukkini
- 1 csokor petrezselyem
- 2 tojás
- 2 pohár tejföl
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
Elkészítés:
1. Ízesítsd a kuszkuszt, majd készítsd elFőzd meg a zöldségalaplevet. A kuszkuszt ízesítsd sóval és borssal, majd öntsd rá a forró levet. A kuszkuszt 10 percig hagyd megdagadni. Egy villával keverd meg, lazítsd fel, majd adj hozzá 2 ek. olívaolajat.
2. Aprítsd fel a cukkinit és keverd össze a kuszkusszal
Vágd apró darabokra a cukkinit, a petrezselymet pedig aprítsd fel. A feldarabolt cukkinit és a petrezselymet a tojásokkal együtt add hozzá a kuszkuszhoz, és alaposan keverd össze.
3. Készítsd el a tejfölös mártogatóst
A tejfölt keverd össze a fokhagymával, majd ízesítsd sóval és borssal.
4. Formázd, majd süsd meg a fasírtokat
A kuszkusz-cukkini-tojás masszából formázz kicsi tallérokat, majd azokat süsd készre némi olívaolajban. Ezután tedd rá őket egy konyhai papírtörlőre, és várd meg, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj. Ezt követően tálald a fokhagymás tejfölös mártogatóssal. Szintén ízletes: a fasírtokat finom nyári salátákkal is tálalhatod.
Vágd apró darabokra a cukkinit, a petrezselymet pedig aprítsd fel. A feldarabolt cukkinit és a petrezselymet a tojásokkal együtt add hozzá a kuszkuszhoz, és alaposan keverd össze.
3. Készítsd el a tejfölös mártogatóst
A tejfölt keverd össze a fokhagymával, majd ízesítsd sóval és borssal.
4. Formázd, majd süsd meg a fasírtokat
A kuszkusz-cukkini-tojás masszából formázz kicsi tallérokat, majd azokat süsd készre némi olívaolajban. Ezután tedd rá őket egy konyhai papírtörlőre, és várd meg, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj. Ezt követően tálald a fokhagymás tejfölös mártogatóssal. Szintén ízletes: a fasírtokat finom nyári salátákkal is tálalhatod.
A sütőben is elkészítheted. Ehhez egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd 200 Celsius-fokon, alsó és felső fokozaton süsd készre.