Active Beauty
Kuszkusz-cukkini fasírt tejfölös mártogatóssal
olvasási idő: min
Gyorsan elkészül

Kuszkusz-cukkini fasírt tejfölös mártogatóssal

Ahelyett, hogy salátát készítenél kuszkuszból, inkább csinálj fasírtot – egyszerűen és gyorsan. További pluszpont: ezek a fasírtok kicsiknek és nagyoknak egyaránt ízlenek.

Kuszkusz-cukkini fasírt

Hozzávalók 4 személyre:


Elkészítés:

1. Ízesítsd a kuszkuszt, majd készítsd el
Főzd meg a zöldségalaplevet. A kuszkuszt ízesítsd sóval és borssal, majd öntsd rá a forró levet. A kuszkuszt 10 percig hagyd megdagadni. Egy villával keverd meg, lazítsd fel, majd adj hozzá 2 ek. olívaolajat.
2. Aprítsd fel a cukkinit és keverd össze a kuszkusszal
Vágd apró darabokra a cukkinit, a petrezselymet pedig aprítsd fel. A feldarabolt cukkinit és a petrezselymet a tojásokkal együtt add hozzá a kuszkuszhoz, és alaposan keverd össze.

3. Készítsd el a tejfölös mártogatóst
A tejfölt keverd össze a fokhagymával, majd ízesítsd sóval és borssal.

4. Formázd, majd süsd meg a fasírtokat
A kuszkusz-cukkini-tojás masszából formázz kicsi tallérokat, majd azokat süsd készre némi olívaolajban. Ezután tedd rá őket egy konyhai papírtörlőre, és várd meg, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj. Ezt követően tálald a fokhagymás tejfölös mártogatóssal. Szintén ízletes: a fasírtokat finom nyári salátákkal is tálalhatod.
A sütőben is elkészítheted. Ehhez egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd 200 Celsius-fokon, alsó és felső fokozaton süsd készre.

Sajnáljuk, de nem találtunk találatokat a keresésére. Kérjük, próbálkozzon más keresési kifejezésekkel.