Active Beauty
Hogyan fogadjam el a testem?

Body positive

Hogyan fogadjam el a testem?

Az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kap a body positivity, azaz a testpozitív hozzáállás, aminek középpontjában az áll, hogy ne csak elfogadd, hanem szeresd is a tested. De mi van, ha nem tudod a választ a következő kérdésre: „Hogyan fogadjam el a testem?” Ebben segítünk most.


„Hogyan fogadjam el a testem?”


1. Ne hasonlítsd össze magad másokkal!
Rengeteg kutatás bebizonyította már, hogy ha egyfolytában összehasonlítod magad másokkal, akkor boldogtalan leszel, ez ugyanis énképedre nagyon negatív hatással van. Ha minden egyes nap tökéletesen kisminkelt vagy irigylésre méltóan berendezett lakásokban élő emberek fotóit nézegeted, akkor elbizonytalanodsz és még irigy is leszel. Vagyis mit kell tenned? Hagyd abba az összehasonlítgatást!

Soha ne felejts el: a kiretusált és előre beállított Instagram képek az esetek többségében nem a valóságot mutatják. Ne kövesd tovább az olyan profilokat és személyeket, akiktől rosszul érzed magad. Inkább azoknak a képeit nézegesd, akik azzal foglalkoznak, hogyan szeresd önmagad, és valós képet mutatnak magukról.
2. Nézz tükörbe!
Állj egy teljes alakos tükör elé, és alaposan vizsgáld meg a tested. Azokra a részekre fókuszálj, amiket szépnek találsz. Szereted a hajad, a szemeidet, esetleg az ujjaidat vagy a bokádat? Azokkal a testrészekkel pedig, amikkel nem vagy elégedett, első körben ne foglalkozz. Mindig egy mosollyal az arcodon lépj el a tükör elől. Ezelőtt akár azt is mondhatod magadnak, hogy „Szeretlek”. Ismételd meg ezt a gyakorlatot naponta, és azt fogod észrevenni, hogy idővel egyre több testrészt fogsz felsorolni.

3. Lépj ki a komfortzónádból!
Biztosan vannak olyan dolgok, amiket már régóta ki szerettél volna próbálni, de eddig nem mertél, esetleg mindig csak halogattál. Itt az idő, hogy összeszedd minden bátorságod, és belevesd magad a kalandba, hogy aztán kiélvezhesd azt a lenyűgöző érzést, ami azután uralkodik el rajtad, miután elérted a célod.

4. Tegyél valamit magadért!
Néha nemet is kell tudnod mondani, hiszen ez is része annak, hogy szereted önmagad. Ezen kívül gondold végig, hogyan tudsz kikapcsolódni, mi a szenvedélyed. Ahogy azzal is tisztában kell lenned, hogy milyen szituációban érzed rosszul magad. Derítsd ki, hogy mivel teszel jót a lelkednek és a testednek. Ha ez megvan, akkor rendszeresen keríts is időt rá. Az is fontos, hogy az olyan helyzetekre mondj nemet – méghozzá mindenféle magyarázat nélkül –, amikben rosszul érzed magad. Állj ki magadért, ezzel sokat teszel a boldogságodért!

5. Mondj köszönetet!
Nagyon fontos, hogy köszönetet is tudj mondani, ugyanis ez is része annak, hogy szeretni tudd önmagad. Gondold végig, hogy miért vagy hálás az adott napon. Egy idő után azt fogod észrevenni magadon, hogy már a nehezebb szituációkért is hálás leszel, hiszen azokban is meg fogod látni a pozitívumot.

Az alábbi tippeknek hála, most már választ kaptál arra a kérdésedre, hogy „hogyan fogadjam el a testem”. A többi már csak rajtad múlik. Szeresd önmagad!