Active Beauty
Friss hozzávalók, könnyű szószok: ez a tésztarecept meghozza a kedved a nyárhoz
Szöveg:
olvasási idő: min
Irány dél!

Friss hozzávalók, könnyű szószok: ez a tésztarecept meghozza a kedved a nyárhoz

Tedd fel főni a vizet a tésztának, és indulj el Olaszországba: ez a tésztarecept már most meghozza a kedved a nyaraláshoz. Ma ez kerül az étkezőasztalra: penne csirkemellfilével és citromos-bazsalikomos szósszal.

Penne csirkemellfilével és citromos-bazsalikomos szósszal

Hozzávalók 4 adaghoz

Elkészítés

1. Főzd meg a pennét, és készítsd elő a szószt
A pennét főzd meg sós vízben a gyártó által megadott utasítások alapján. A citromot mosd meg forró vízben, töröld szárazra, a héját reszeld le, majd facsarj ki belőle 1 ek. levet. A bazsalikomot szintén mosd meg, rázd le róla a vizet, tépkedd le a leveleit, és tegyél félre pár darabot a díszítéshez. A maradékot egy botmixer segítségével pürésítsd le a citromhéjjal és -lével, a tejszínnel, a sóval és a borssal.

2. Készítsd el a csirkemellfilét, fejezd be a szószt
A csirkemellfilét töröld szárazra, és vágd kisebb darabokra. Az olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben, majd a húst kb. 2 percig pirítsd benne. Ezután öntsd rá a fehérbort, és hagyd a felét elfőni. Add hozzá a bazsalikomos szószt, és forrald fel. A tésztáról öntsd le a vizet, majd a tésztát is öntsd a serpenyőbe, és kb. 3 percig hagyd így forrdogálni. Reszeld le a parmezánt.

3. Kóstold meg a tésztát és tálald
Amennyiben szükséges, ízesítsd némi sóval és borssal, majd tálald egy mélytányérban. Szórd meg parmezánnal, és díszítsd bazsalikomlevelekkel.

A tészta-elv

Érdekesség minél sűrűbb a szósz, annál rövidebb a tészta. A penne az olasz „penna” szó többesszáma, ami magyarul tollat jelent.

Sajnáljuk, de nem találtunk találatokat a keresésére. Kérjük, próbálkozzon más keresési kifejezésekkel.