Sportfrizurák: bombabiztos halszálka fonatok

Húzz egy választékot, és válaszd a hajad két részre. A hajfonat megkezdéséhez válassz egy-egy vékony tincset az egyik rész mindkét oldaláról. Egyszerűen keresztezd a két hajtincset egymáson. Ezt folytatva minden keresztezés előtt a külső oldalról szedj fel apró tincseket, fogd hozzá a kezeidben lévőkhöz, és tedd keresztbe őket ugyanúgy, ahogy korábban az első kettővel tetted. Haladj tincsről tincsre, és hamarosan kirajzolódik a jellegzetes halszálka minta. Folytasd egészen a copf végéig, majd rögzítsd hajgumi segítségével. Ugyanezt végezd el a másik oldalon is. És már kész is vagány sportfrizura!
 

Két copfos parketta fonat – a sífrizurák világbajnoka

Ez a hajviselet azok számára a legpraktikusabb, akiknek lépcsőzetes a frizurájuk. Mivel a hajat a hajtöveknél kezdve fonjuk be, a nap folyamán a rakoncátlan tincsek nem tudnak kicsúszni a frizurából. Húzz egy középválasztékot, ami két részre választja a hajad. A fonást közvetlenül a homlokod felett, hajtöveknél kezdd el az egyik oldalon. Oszd ezt a hajrészt három azonos méretű tincsre. Kezdd el befonni a hajad, majd minden külső tinccsel egy további tincset vegyél fel a maradék hajból, mielőtt a középső tincsre helyeznéd. Ennek során ügyeljen arra, hogy mindig nagyjából ugyanannyi hajat vegyél fel. Folytasd a francia fonást egészen addig, amíg az összes haj be nem kerül a francia fonatba. A tarkóhoz érve hagyományos fonással fond végig a hajad, a végét pedig minihajgumival rögzítsd. Végezd el ugyanezt a műveletet a másik oldalon is.
Figyelj arra, hogy a fonás szoros legyen, hogy a sífrizurád ne essen szét a nap folyamán.
 

A trendi buborék fonás

Annak ellenére, hogy fonásnak nevezzük, valójában nincs köze a fonás technikájához. Ha tehát nem szeretsz fonni, akkor ez a frizura tetszeni fog neked. A buborékfonás lényege, hogy készítesz egy copfot a tarkódon, majd apró hajgumikat teszel a lófarokba. Ezeket kissé meghúzva létre is jön a buborék, amiről a frizura a nevét kapta. A buborékok mérete attól függ, hogy milyen távolságokra gumizod meg a hajad. Az utolsó hajgumin a copf végét csak félig húzd át, ezzel védheted a hajvégeket.
 

Töredezés elleni védelem

Egy hosszú síelős napon a hajad sok súrlódásnak, hideg-melegnek van kitéve. Hogy ettől ne váljon sprődé, ápold a nap végén töredezésgátló szérumokkal és hajolajokkal. Ilyenkor elsősorban a hajvégeknek van szüksége extra ápolásra.