Koreai zöldségpalacsinta: így tudod elkészíteni a zöldségek megmentőjét

Ki ne ismerné ezt? A hűtőszekrény és a spájz majdnem teljesen üres, ráadásul ötleted sincs, hogy mit készíts a maradék zöldégekből. Szerencsére megtaláltuk a tökéletes receptet a maradékok felhasználására, ami nem csupán finom, de még jól is néz ki.

Hozzávalók 4 adaghoz

A szószhoz:

A zöldséges palacsintához:

Elkészítés:

1. Készítsd el a szószt
A szószhoz keverj össze minden hozzávalót egy kicsi tálban.

2. Jöhet a zöldségpalacsinta
Pucold meg az édesburgonyát és a répákat. Mosd meg a cukkinit, hámozd meg és reszeld le egy nagy lyukú reszelőn. A póré- és az újhagymát szintén hámozd és mosd meg, majd vágd apróra, a hagyma zöldjét pedig vágd 3-4 cm hosszú csíkokba. A chili paprikát mosd meg és kockázd fel. A hagymákat is hámozd meg, és vágd apró kockákra, majd egy tálban keverd össze a többi hozzávalóval.
Ezután keverd hozzá a lisztet és a sót, majd önts hozzá 180 ml vizet.

3. Süsd ki a zöldségpalacsintát
Egy nagy (minimum 30 cm átmérőjű) serpenyőben hevíts fel két evőkanál olajat. Először tedd bele a chili szálakat, majd oszlasd el mindegyiket. Öntsd hozzá a zöldségkeveréket, és kb. 4-5 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz az alja. Ezután fordítsd meg a palacsintát, oldalt öntsd hozzá a maradék olajat, és további 4 percig süsd ropogósra a palacsintát. A spatulával óvatosan nyomkodd meg, és így süsd további 2 percig. Ezután ismét fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd 2 percig.

4. A zöldségpalacsinta tálalása
Tedd egy nagy tálra az elkészült palacsintát és vágd fel, majd tálald az ízlésednek megfelelő mártogatóssal.

Ázsiai ihletésű termékek a dm Online Shop-jában: