Svájci húsos-sajtos saláta

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 ek. mustár
  • 3 ek. fehérborecet
  • 4 ek. repceolaj
  • bors
  • 300 g párizsi
  • 200 g ementáli sajt
  • 6 ecetes uborka
  • 1 kicsi hagyma
  • 1 csokor metélőhagyma


Elkészítés:


1. Az öntet előkészítése
Alaposan keverd össze a mustárt, az ecetet és az olajat, majd ízesítsd azokat sóval és borssal.

2. A párizsi, a sajt, az uborka és és a hagyma felaprítása és összekeverése az öntettel
Vágd csíkokra a párizsit, a sajtot és az uborkát. A hagymát és metélőhagymát vágd fel vékony szeletekre. Mindent tegyél bele egy nagy tálba, majd keverd össze az öntettel. Hagyd állni kb. 30 percig.

Ropogós mini röszti


Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 300 g burgonya
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors (például a dmBio-tól)
  • 1 ek. növényi olaj
  • 125 g crème fraîche
  • 2 tk. kapor, apróra vágva
  • 100 g füstölt lazac


Elkészítés:


1. A burgonya lereszelése és sütése
Pucold meg a krumplit, majd reszeld is le. Ezután ízesítsd sóval és borssal. A felesleges vizet alaposan nyomkodd ki belőle. A lereszelt burgonyából formázz kisebb adagokat, majd kevés olajon pirítsd azokat aranybarnára. Ezután vedd ki őket a serpenyőből, és tedd egy konyhai papírtörlővel kibélelt tányérra, hogy az fel tudja szívni róluk a felesleges olajat.

2. A krém összekeverése és tálalása
Egy tálban keverd össze a crème fraîche-t és a kaprot, majd ízesítsd. A rösztiket kend be egy kevés crème fraîche-sel, helyezz rá egy szelet füstölt lazacot, és szórd meg némi friss kaporral. Hidegen és melegen is tálalhatod.

Leveles tészta-csigák hegyi sajttal és szalonnával

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 leveles tészta
  • 100 g kockázott szalonna
  • 100 g reszelt hegyi sajt
  • 1 tojás a bekenéshez


Elkészítés:


1. A sütő előmelegítése, a tészta feltét előkészítése
A sütőt alsó és felső fokozaton melegítsd elő 200 Celsius-fokra. A leveles tésztát nyújtsd ki, majd egyenletesen tedd rá a felkockázott szalonnát és a reszelt sajtot.

2. Tészta feltekerése, felszeletelése és megsütése
Tekerd fel a leveles tésztát, és vágd kb. 1 cm vastag szeletekre. A csigákat helyezd egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd kend be azokat az összekevert tojással. Kb. 12-15 perc alatt süsd a csigákat aranybarnára és ropogósra.

A hozzávalókat keresd a dm kínálatában: