3 ínycsiklandó svájci snackötlet
A svájci konyha nemcsak a hegyek, sajtok és csokoládék hazája, hanem a tartalmas, mégis egyszerű finomságoké is. Ebben a válogatásban három klasszikus, mégis izgalmas svájci snack receptet hoztunk: egy gazdag húsos-sajtos salátát, ropogós mini rösztiket és ellenállhatatlan leveles tészta-csigákat hegyi sajttal és szalonnával. Tökéletesek vendégvárónak, gyors vacsorának vagy akár egy kiadós uzsonnához – az alpesi hangulat garantált!
Svájci húsos-sajtos saláta
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 ek. mustár
- 3 ek. fehérborecet
- 4 ek. repceolaj
- só
- bors
- 300 g párizsi
- 200 g ementáli sajt
- 6 ecetes uborka
- 1 kicsi hagyma
- 1 csokor metélőhagyma
Elkészítés:
1. Az öntet előkészítése
Alaposan keverd össze a mustárt, az ecetet és az olajat, majd ízesítsd azokat sóval és borssal.
2. A párizsi, a sajt, az uborka és és a hagyma felaprítása és összekeverése az öntettel
Vágd csíkokra a párizsit, a sajtot és az uborkát. A hagymát és metélőhagymát vágd fel vékony szeletekre. Mindent tegyél bele egy nagy tálba, majd keverd össze az öntettel. Hagyd állni kb. 30 percig.
Ropogós mini röszti
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 300 g burgonya
- 1 csipet só
- 1 csipet bors (például a dmBio-tól)
- 1 ek. növényi olaj
- 125 g crème fraîche
- 2 tk. kapor, apróra vágva
- 100 g füstölt lazac
Elkészítés:
1. A burgonya lereszelése és sütése
Pucold meg a krumplit, majd reszeld is le. Ezután ízesítsd sóval és borssal. A felesleges vizet alaposan nyomkodd ki belőle. A lereszelt burgonyából formázz kisebb adagokat, majd kevés olajon pirítsd azokat aranybarnára. Ezután vedd ki őket a serpenyőből, és tedd egy konyhai papírtörlővel kibélelt tányérra, hogy az fel tudja szívni róluk a felesleges olajat.
2. A krém összekeverése és tálalása
Egy tálban keverd össze a crème fraîche-t és a kaprot, majd ízesítsd. A rösztiket kend be egy kevés crème fraîche-sel, helyezz rá egy szelet füstölt lazacot, és szórd meg némi friss kaporral. Hidegen és melegen is tálalhatod.
Leveles tészta-csigák hegyi sajttal és szalonnával
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 leveles tészta
- 100 g kockázott szalonna
- 100 g reszelt hegyi sajt
- 1 tojás a bekenéshez
Elkészítés:
1. A sütő előmelegítése, a tészta feltét előkészítése
A sütőt alsó és felső fokozaton melegítsd elő 200 Celsius-fokra. A leveles tésztát nyújtsd ki, majd egyenletesen tedd rá a felkockázott szalonnát és a reszelt sajtot.
2. Tészta feltekerése, felszeletelése és megsütése
Tekerd fel a leveles tésztát, és vágd kb. 1 cm vastag szeletekre. A csigákat helyezd egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd kend be azokat az összekevert tojással. Kb. 12-15 perc alatt süsd a csigákat aranybarnára és ropogósra.
A hozzávalókat keresd a dm kínálatában: