Active Beauty
Így varázsolhatod a kádat wellnessfürdővé
Szöveg: Sándor Alexandra

NYEREMÉNYJÁTÉK

Így varázsolhatod a kádat wellnessfürdővé


Ha a stresszoldás a cél


A wellness egyik legfőbb célja a stresszoldás. Ha úgy érzed, hogy mostanában sok feszültségkeltő impulzus ért, így jó lenne venned egy nagy levegőt, és egy kicsit hátradőlni, akkor válassz olyan habfürdőt, ami természetes nyugtató összetevőket tartalmaz! Ilyen lehet az esszenciális rozmaringolaj, az értékes vízi menta kivonat, vagy általában véve bármilyen tisztító, friss illat. Ennek köszönhetően megfeledkezhetsz mindenről, ami nem fontos, és felüdülve az új lehetőségekre koncentrálhatsz majd.


A pihentető alvásért


Tudtad, hogy a fürdőzéssel akár azt is elősegítheted, hogy könnyebben elaludj, így megfelelő minőségű és mennyiségű pihenéshez jusson a tested? A bárányok számolgatása helyett sokkal kellemesebb, ha elmerülsz egy meleg, fás illatú, nyugtató hatású fürdőben – ami például kőfenyőt vagy amyris illóolajat tartalmaz –, mert utána garantált a zökkenőmentes álomba merülés. Mivel ezek az összetevők segítenek megőrizni a bőr nedvességtartalmát, az sem baj, ha megszárítkozva rögtön bedőlsz az ágyba.


A bársonyos bőrért


Tévhit, hogy a kádfürdő mindenképpen kiszárítja a bőrt. Léteznek olyan hatóanyagok, amikkel ez megelőzhető, így a bőrnek is tápláló wellness-élményt nyújtanak. A kiváló minőségű mandulatej-kivonat és a gazdag mandulaolajat tartalmazó gyógynövényes ápoló formulák hatékonyan védenek a kiszáradástól, és puha érzetet kölcsönöznek – utánozhatatlanul finom illattal!


A wellness-fürdő szabályai


Az első és legfontosabb, hogy nyugodt körülmények között keríts sort a fürdőzésre. A második szabály, hogy minőségi habfürdőt, fürdőolajat vagy fürdőkristályt válassz, és tartsd be a csomagoláson feltüntetett előírásokat! A legtöbb termék esetében 10-20 perc az optimális fürdőzési idő, és 35-38 Celsius-fok az ideális vízhőmérséklet. Figyelj oda arra, hogy a folyó vagy a már kiengedett vízhez kell hozzáadni, illetve arra is, hogy az előírtnál hidegebb vagy melegebb fürdő jelentősen ronthatja az élményt.

Ha biztonságos helyre tudsz tenni gyertyákat, lámpafény helyett sokkal kellemesebb félhomályba burkolóznod. A kellemes, halk zene is sokat hozzátesz a megnyugváshoz és a felfrissüléshez.

A fürdés utáni szárítkozás szintén sarkalatos pont lehet, hiszen hiába lazultál el, ha vacogva kell kiszállnod. Fontos a kellemes fürdőszobai hőmérséklet és kellően nagy, pihe-puha törölköző vagy köntös, amibe rögtön belebújhatsz. A legjobb, ha nem kell sietned, és van időd lassan és finoman felitatni a bőrödről a nedvességet, vagy esetleg egy finom tea elkortyolgatása mellett egyszerűen megszáradni a köntösödben.


Töltsd ki 2024. január 28-ig a lent található űrlapot, és válaszolj helyesen a feltett kérdésre, hogy tiéd lehessen a képen látható Kneipp ajándékcsomag!

A nyereményjátékát szabályzatát és az adatkezelési tájékoztatót itt éred el.

EREDMÉNYHIRDETÉS

A játék lezárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt. Rengeteg helyes megfejtés érkezett, alább az 5 szerencsés nyertes, akit e-mailben is értesítünk:
Nyertesek
- B-N. Brigitta, Budapest
- V. Romina, Baja
- K. Annamária, Tököl
- P. Erzsébet, Nyíregyháza
- H. Melinda, PusztaszentlászlóAz űrlap nem érhető el, a nyereményjáték véget ért.