Active Beauty
Frauenlauf: így lesz idén még szórakoztatóbb

Motiváció

Frauenlauf: így lesz idén még szórakoztatóbb

2023. június 4-én elérkezik az idő: megrendezésre kerül a bécsi Práterben a 35. osztrák Frauenlauf. Sokak számára ez a futóesemény egy nagyon kedvelt hagyomány, míg mások most állnak majd először a startvonalhoz. Ami mindenkit összeköt, az a közös mozgás öröme. Megosztunk 5 tippet, amivel az idei Frauenlauf még szórakoztatóbb lehet!

5 tipp, hogy a Frauenlauf szuper élmény legyen

1. Felkészülés más résztvevőkkel közösen

Még sok hét van hátra a futóeseményig – ezeket érdemes felkészüléssel tölteni. Annak érdekében, hogy ne unjuk meg idő előtt, és ne adjuk fel, idén jelentkezzünk ingyenes csoportos futóedzésekre, ugyanis a legnagobb a motiváció, ha az edzést másokkal együtt végezzük! Kutakodjunk Facebook csoportokban, fórumokon, hogy ne fülhallgató legyen az egyetlen társunk!

Ha egy tudatos terv alapján készülsz, biztos lehetsz benne, hogy az edzéseid nem lesznek unalmasak, mindig új impulzusok érnek, így a motivációd is fenntartható! Tipp a 12 hetes felkészüléshez: az első héten egy félórás egységgel kezdjük: egy egyperces futásból és kétperces sétából áll – nyolcszori ismétléssel, majd nyújtással. A következő hetekben folyamatosan növelni kell a futóedzés időtartamát és intenzitását.

2. Szurkolók a pálya szélén

Mitől annyira különleges az osztrák Frauenlauf? A válasz a többi résztvevőben és a nézőkkel való kapcsolatban rejlik! A pálya széléről beszűrődő szurkolás rendkívül motiváló lehet, főleg amikor épp fogytán van az erőnk, és egy kis bíztatásra van szükségünk a futás folytatásához. Ez a szurkoló lehet a párunk, a legjobb barátnőnk vagy akár a szomszédunk is – biztosan találunk valakit, aki egy saját készítésű plakáttal motivál bennünket a folytatásra.

3. A verseny napján

Ha elkezd szúrni az oldalunk, akkor gyorsan elmegy a kedvünk a futástól. Nem csupán a rossz légzés, hanem a verseny előtti helytelen étkezés is okozhatja ezt. Ha a lábizmoknak több vérre van szükségük, akkor az hiányzik az emésztőrendszerből. A teli gyomor pedig további nyomást gyakorol a rekeszizomra. Ezt miként lehet megelőzni?

Ilyen a tökéletes étkezési terv a verseny előtt:
  • A rajtvonalhoz ne álljunk üres gyomorral vagy éhesen.
  • Kb. három órával a verseny előtt fogyasszuk el az utolsó kiadós étkezést: ez legyen könnyen emészthető, szénhidrátban és rostokban gazdag, például zabpehely sovány tejjel vagy sovány joghurt.
  • A rajt előtt egy kicsi, csökkentett zsírtartalmú snack bizonyul jó választásnak, például banán, pirítós vagy rizskorong.
  • Nem sokkal a futás előtt kortyonként igyunk vizet, ami azonban ne legyen túl hideg, és lehetőleg netartalmazzon szénsavat.
Sport és szórakozás - a Frauenlauf csodacsapata


4. Hagyjuk otthon a stoppert

Az osztrák Frauenlauf esetében nem az atlétikai kihívás, hanem a futás öröme áll a középpontban. Épp ezért nem számít, hogy mennyi idő alatt érünk be a célba. Tehát a mai napra a következőt határozzuk el: ne figyeljük görcsösen az órát, és a verseny után se mérgelődjünk azon, ha a saját csúcsidőnknél lassabbak voltunk. Inkább adjuk át magunkat az érzésnek, és hagyjuk, hogy vigyen magával a tömeg, továbbá élvezzük ki a bécsi Práter különleges hangulatát.

5. Ünnepeljünk egy győztespartin

Megcsináltuk! Amikor átfutunk a célvonalon, akkor nem csak a Frauenlauf futóversenyt abszolváltuk sikeresen. Sok résztvevő hosszú heteken át tartó edzéssorozaton van túl – és rendkívül büszkék lehetnek a teljesítményükre. Ennek a jó érzésnek a kiélvezésére idén egy hatalmas győztespartit szervezünk. Hívjuk össze a barátainkat és a családot, és kellőképpen ünnepeljük meg magunkat! Ezt ugyanis megérdemeljük!

Bővebben a futóversenyről: www.oesterreichischer-frauenlauf.at/de