Active Beauty
A kíméletes fogápolás titkai – NYEREMÉNYJÁTÉK

Fogaid kérték

A kíméletes fogápolás titkai – NYEREMÉNYJÁTÉK

A fogaink egészsége rendkívül fontos, hiszen nagy szükségünk van rájuk. Ahhoz, hogy magabiztosan mosolyoghassunk, gondtalanul élvezhessünk minden fogást, és a kellemetlen fogbajok is elkerüljenek minket, érdemes kiemelt figyelmet szentelnünk az ápolásuknak.                                                                                                                                                                                                         
Fogmosás, de rendesen
A fogakat elegendő naponta kétszer alaposan megtisztítani. A fogmosás során legyél fokozott figyelemmel a fognyak környékére, ugyanis ezen a részen könnyedén meg tudnak tapadni a baktériumok és kórokozók. Ezen kívül elengedhetetlen a fogselyem vagy fogköztisztítók használata is, hiszen ezekkel az eszközökkel a nehezen elérhető helyekről is el tudod távolítani az ételmaradékot, így egy óriási lépést teszel a fogínygyulladás, a fogszuvasodás és a fogágybetegségek megelőzése érdekében.

Az optimális fogmosási technika
Az első és legfontosabb kérdés, hogy egyáltalán mennyi ideig kell mosnod a fogakat. Erre nagyon egyszerű a válasz: 3 percig. Ennyi időt mindenféleképp szánj a reggeli és az esti fogmosásra is. Nagy könnyebbséget jelent, ha mindig ugyanabban a sorrendben haladsz, így biztos lehetsz abban, hogy minden fogat alaposan megtisztítasz. Jó módszer, ha először a rágófelületet mosod meg, utána a fogak külső felét, majd ezután a belső felüket. Gyengéden, rányomás nélkül tisztítsd a fogaidat, azaz nem durván sikálva, hanem óvatos, körkörös mozdulatokkal a fogíny mentén.

 
Az ideális fogkefe
Kemény vagy puha, manuális vagy elektromos – az ideális fogkefe kiválasztásakor érdemes kikérni a fogorvosod véleményét, de vannak olyan alapvető tényező
k, melyekre minden esetben ajánlott figyelned. Olyan fogkefét válassz, aminek le vannak kerekítve a sörtéi, ugyanis ezek kifejezetten gyengédek, és nem sértik az ínyt, mégis eltávolítják a lepedéket. Kaphatók már olyan szálakkal rendelkező fogkefék is, melyeknél a sörték még nedvesen is megőrzik a tartásukat. Szintén jó választásnak bizonyulnak az olyan fogkefék, melyeknek kicsi a fejük, így a nehezebben elérhető részeket is könnyedén megtisztíthatod. A cserét illetően arra figyelj, hogy 8 hétnél tovább ne használd a fogkefét, ugyanis kb. ekkor kezdenek el megtelepedni rajta a kórokozók, illetve ekkorra használódik el olyan mértékben, hogy már nem tisztítja rendesen a fogakat. Összességében elmondható, hogy a sűrű és puha, nem túl nagy fejű fogkefe az ideális választás a gyengéd, mégis hatékony fogmosáshoz.

A megfelelő fogkrém
Ha valamilyen fogproblémával küzdesz, akkor szintén ajánlott megfogadnod a fogorvosod tanácsát, de alapvetően elmondható, hogy a fluorid tartalmú készítmények jó választásnak bizonyulnak, ugyanis a fluorid csökkenti a szénhidrátok lebontásakor keletkező savak káros hatását.

Helyes fogmosás lépésről lépésre
A fogkefét mindig 45 fokos szögben tartsd – félig a fogakon és félig az ínyen –, majd gyengéd, körkörös mozdulatokkal mosd meg a fogaidat. Ne használj nyomást, inkább hagyd, hogy a fogkefe vezessen.


 

Játssz velünk! 

Töltsd ki 2023. január 15-ig a lent található űrlapot, és válaszolj helyesen a feltett kérdésre, hogy tiéd lehessen a képen látható CURAPROX ajándék!

 

A nyereményjátékát szabályzatát és az adatkezelési tájékoztatót itt éred el. EREDMÉNYHIRDETÉS


A játék lezárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt. Rengeteg helyes megfejtés érkezett, alább az 5 szerencsés nyertes, akit e-mailben is értesítünk:
- B. Zsófia, Budapest
- Z. Viktória, Délegyháza
- Sz. Zoltán, Budapest
- B. Bernadett, Domony
- N. Károly, Budapest 


 
Az űrlap nem érhető el, a nyereményjáték véget ért.