Active Beauty
7 hatékony természetes megoldás fejfájásra
Szöveg: Sándor Alexandra

Fejfájás ellen

7 hatékony természetes megoldás fejfájásra

A fejfájás még a legegyszerűbb mindennapi teendőket is megnehezítheti. A következő természetes megoldások segítenek, hogy otthon, jóleső módon, mellékhatások nélkül csillapítsd a fájdalmat.

Igyál több vizet!


A fejfájás egyik leggyakoribb oka a folyadékhiány. A kiszáradás ráadásul olyan kísérőtünetekhez vezethet, mint a koncentrációs problémák vagy az ingerlékenység, ami újabb érvet jelent amellett, miért érdemes odafigyelned a folyadékbeviteledre.

Vegyél be magnéziumot!


A magnéziumhiány is okozhat fejfájást, hiszen kulcsszerepet játszik a megfelelő vércukorszint fenntartásában és az ingerületátvitelben. A magnézium akár súlyosabb, migrénes tüneteket is enyhítheti.Pihend ki magad!


A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen az idegrendszer regenerációs folyamataihoz. Ha ez elmarad, annak könnyen fejfájás lehet a következménye – akár krónikus formában.


Próbáld ki az illóolajokat!


A természetes illóolajok terápiás hatása ma már jól ismert. A borsmenta, a levendula és az eukaliptusz tudományosan alátámasztott módon segíthet a fejfájás ellen. Például jojobaolajjal hígítva vihetsz fel belőlük néhány cseppet a csuklódra vagy a halántékodra.

Szedj B-komplexet!


A B-vitamin komplexet tartalmazó étrendkiegészítők hozzájárulnak, hogy a szervezeted képes legyen energiává alakítani a bevitt táplálékot – márpedig a tápanyaggal jól ellátott központi idegrendszer a fejfájás megelőzésének egyik záloga. Főleg a riboflavin (B2-vitamin), a folsav, a B12- és a B6-vitamin alkalmas a fejfájásos tünetek csillapítására.

Elő a hideg vizes borogatással!


A hideg vizes borogatás nem véletlenül a legrégebbi népi gyógymódok egyike. A hideg vízzel átitatott kendő vagy a textíliába csomagolt jégakku a nyak és a fej területére helyezve csökkenti az ingerületátvitelt és összehúzza az ereket, tehát két fronton is segít a fájdalom ellen.

Fontold meg a Q10-et!


A Q10-koenzim nem csupán a szépségápolási termékek egyik legkedveltebb hatóanyaga, hanem belsőleg is csodát művel a szervezettel. Nélkülözhetetlen az energiaháztartás egyensúlyához, ráadásul hatékony antioxidáns is egyben. Napi 100 mg Q10-koenzim bizonyítottan csökkenti a migrénes rohamok gyakoriságát, erősségét és időtartamát.