Active Beauty
Így változtasd otthonod oázissá

A nyugalom szigete

Így változtasd otthonod oázissá

Egy fárasztó munkanap végén nem vágysz másra, mint megállni, megpihenni, ellazulni egy picit? Otthonodban megkaphatod mindezt, ha néhány dolgot megfelelően előkészítesz hozzá. Mutatjuk, hogyan lehet élettered a nyugalom szigete.

A megfelelő fény a titok nyitja
Meghittséget és kellemes hangulatot a legegyszerűbben megfelelő világítással, illetve fényekkel lehet elérni. Teljesen lényegtelen, hogy a természetes fényt részesíted-e előnyben vagy a mesterséges világítást, csak arra kell figyelned, hogy annak megfelelően rendezd be az otthonodat, amelyik típusba tartozol. Ha a természetes fény rajongója vagy, akkor szedd le a függönyöket, amennyiben pedig a mesterséges világítás híve vagy, akkor húzd le a rolókat, és teremts meghitt hangulatot gyertyákkal és lámpákkal.
 

5+1 stresszgyilkos ételVarázsold otthonodba a természetet
Nincs is annál üdítőbb, mint amikor a friss levegő és virágok illatát varázsoljuk otthonunkba. Ennek érdekében tartsd nyitva az ablakot, amikor csak tudod, és engedd be a természetet a négy fal közé. Mindeközben persze a szobanövényekről se feledkezz meg, hiszen élettel töltik meg a teret, és még a levegőt is tisztítják. Az étkezőasztalra tegyél egy gyönyörű virágcsokrot, és máris hangulatosabb lesz az otthonod.
 
Természetes árnyalatok
Egy színes otthonnak nagyon izgalmas hatása van, ami azonban azt is jelenti, hogy sokkal nehezebben tudsz megnyugodni benne. Annak érdekében, hogy ne legyen túl vad az összkép, vegyítsd a merész színeket természetes árnyalatokkal, és törekedj az egyensúlyra. Ha a falakon nem szeretnél lemondani az intenzív színekről, akkor természetes anyagok és textilek használatával ellensúlyozhatod azok élénkségét.

 

Manifesztálás: Így válnak valóra az álmaid


Tágas terek
Marie Kondónak köszönhetően egyre többen ismerik fel, mennyire fontos a rendezettség, hiszen anélkül nem lehet oázissá alakítani egy otthont. Ez azt is jelenti, hogy a kacatok eltüntetésével több a szabad tér, aminek köszönhetően a bútorokat is szellősebben tudod elrendezni, így nem lesz nyomasztó hatása életterednek. Hidd el, sokkal könnyebben fogsz tudni fejben is kikapcsolni, ha a közvetlen környezetedben rend és harmónia uralkodik.

Keress inspirációt
Az interneten rengeteg inspirációt találsz otthonod berendezéséhez. Nyugodtan alkalmazd is ezeket, hiszen így még hangulatosabbá varázsolhatod a helyiségeket. Ez azt is jelenti, hogy sokkal jobban fogod magadat érezni a négy fal között, ami különösen fontos szempont, hiszen a lakásodnak egy olyan helynek kell lennie, ahova szívesen vonulsz vissza, és ahova hazatérve magad mögött tudod hagyni a mindennapok problémáit.