Active Beauty
A tökéletes karácsonyi hangulat apró elemei

Ünnep a maximumon

A tökéletes karácsonyi hangulat apró elemei

Hamarosan itt a karácsony. A közterek már ünnepi díszben pompáznak, a boltokban pedig rengeteg ünnepi süti és keksz közül válogathatunk. Mindezek ellenére nincs ünnepi hangulatunk? Ennek számos oka lehet, viszont ugyanennyi lehetőségünk van felébresztenünk a karácsonyi hangulatot. Ehhez mindössze az alábbiakra lesz szükségünk.

#1 – Karácsonyi lejátszási lista

A zene nagy befolyással van ránk és az érzelmeinkre. Éppen ezért, ha ünnepi hangulatba szeretnénk kerülni, készítsünk egy lejátszási listát a kedvenc karácsonyi dalainkból, és amikor lehetőségünk van, ezt hallgassuk. Abban a pillanatban, hogy felcsendül a Last Christmas dallama, a lelkünk ünnepi üzemmódba kapcsol.

#2 – Adventi koszorú készítés

Az ünnepi hangulathoz hozzátartozik egy szép adventi koszorú is, amit a legideálisabb esetben mi magunk készítünk el, hiszen már ez idő alatt is teljesen átszellemülten, a mindennapi gondokat elfelejtve barkácsolunk. Ez idő alatt természetesen ne feledkezzünk meg a karácsonyi zenéről se.

CSILLAGOK PAPÍRTASAKBÓL

#3 – Illatgyertyák

A zenéhez hasonlóan az illatok is nagyban befolyásolják az érzelmeinket, így bátran tegyünk ki több illatgyertyát az otthonunkba, és amikor lehet, gyújtsuk meg ezeket, hogy illatozzanak. További plusz pont, hogy a gyertyafény meghitt hangulatot varázsol. Sőt, a különféle illatok akár nyugtatólag is hathatnak ránk, aminek köszönhetően könnyebben tudunk relaxálni és kikapcsolódni.

#4 – Dekorálás

Az adventi koszorú természetesen egyedül nem állja meg a helyét, ezért soha ne feledkezzünk meg a többi dekorációról sem. Ha az otthonunkat ünnepi fényekben úszik, akkor szintén garantált a karácsonyi hangulat. Tegyünk az ablakok köré girlandokat, helyezzünk el a polcokon karácsonyi figurákat, és akasszunk fel fényfüzéreket.

#5 – Adventi kalendárium

Felnőttként a legtöbben már nem vesznek vagy készítenek maguknak adventi naptárt, pedig ez egy szuper módja a visszaszámlálásnak. Már reggel nosztalgikus és ünnepi hangulatba kerülünk, amikor kinyitjuk az ablakocskát, a benne található finomság pedig csak fokozza ezt.

A LEGJOBB KARÁCSONYI FILMEK

#6 – Karácsonyi film

Ha végzetünk a díszítéssel, akkor huppanjunk le a kanapéra, igyunk egy forró csokit, és közben nézzünk meg egy karácsonyi filmet. A Reszkessetek betörők igazi klasszikus, melytől még a grincs is ünnepi hangulatba kerül. Macaulay Culkin legsikeresebb filmje egyébként idén lett 30 éves, úgyhogy 2020-ban végképp kötelező megnézni.