Active Beauty
Egyszerre csak egyet!

Ezért hatékonyabb a single tasking

Egyszerre csak egyet!

#1 Energiát spórolsz
Az agyad használja fel a legtöbb energiát. Multitasking során ez hatványozottan igaz, hiszen egyszerre több dologra próbálsz figyelni. Ha azonban egy feladatra koncentrálsz, akkor sokkal kevésbé terheled le az elméd, sőt mi több, a rövidtávú memóriáddal is jót teszel, hiszen nem kell egyfolytában visszaemlékezned, hogy melyik feladatban épp hol tartasz.

#2 Javul a produktivitás
Az emberi agy nem multitaskingra született. Számos kutatás bizonyította már, hogy sokkal jobban teljesítünk, ha egyidőben csak egy feladattal foglalkozunk.

21 TIPP A JOBB KÖZÉRZETÉRT#3 Növeli a lelkesedést
Egy feladat esetén koncentrált vagy és fókuszált. Ennek hatására a lelkesedésed is megnő, így egyik feladatot végzed el a másik után. Singletasking esetén nem odázhatsz el döntéseket, továbbá teljesítményorientáltan tudsz dolgozni.

#4 Figyelmesebb vagy
Munka során mindenki szereti elterelni a figyelmét, főleg akkor, ha olyan feladatot kap, aminek elvégzéséhez egyáltalán nincs kedve. Singletasking során ennek azonban sokkal kisebb az esélye, ugyanis sokkal figyelmesebben dolgozol.
#5 Boldogabbá tesz
Manapság úgy érezzük, hogy mindig le kell valamivel foglalnunk magunkat. A singletaskingot életed bármelyik területén tudod alkalmazni, így sokkal boldogabb leszel, hiszen nem fogsz állandóan pörögni. Sokkal jobban fogsz szórakozni a családoddal, és a hobbidat is jobban fogod élvezni, ha csak ezekre koncentrálsz, és nem millió más dolgon jár az agyad.

ÖNBIZALOM-NÖVELŐ SZÉPSÉGTIPPEK#6 Javítja a kommunikációdat
A beszélgetéseket sokan mentális szünetként élik meg, azaz már nem hallgatják figyelmesen partnerüket, hanem „csak” kikapcsolnak. Singletasking esetén azonban tudsz összpontosítani a másikra, és a gondolataid is sokkal összeszedettebbek lesznek.