Active Beauty
Ezért kell a szépségünknek a chiamag

Hajnak, bőrnek, szempilláknak

Ezért kell a szépségünknek a chiamag

A chiamag pozitív hatásai
Az omega-3 magas koncentrációjának köszönhetően a chiamag rendkívül pozitív hatással van a bőr állapotára, ugyanis gyulladáscsökkentő hatása mellett a sejtek regenerációját is gyorsítja. A benne található antioxidánsok megvédik a bőrt, ezzel együtt pedig a sejteket a korai öregedéstől, míg hatékonyan fellép a ráncokkal, mitesszerekkel, pattanásokkal és öregségi foltokkal szemben.
Jótékony hatásait már az aztékok is ismerték. A chiamagokat vízbe áztatták, majd felkenték a bőrükre, így maszkos hatást értek el. Ezen kívül a sebekre is kentek chia-zselét, amitől azok gyorsabban gyógyultak.
 

Niacinamid: A bőrápoló hősKülsőleg hogyan használható?
A legtöbb esetben a chiamag olaj használatát javasolják, ugyanis ez minden fontos hatóanyagot tartalmaz, továbbá könnyedén alkalmazható a bőrön is. Mindössze arra érdemes figyelni, hogy bio chiamag olajat használj, hiszen közvetlenül a bőrödre kened fel. Egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívüli módon hidratál, így még a nagyon igénybevett bőrt is képes selymessé varázsolni.
 
Alkalmazási módok

Bőr nedvesítése
Kend be a bőrt az olajjal. Ha nagyon száraz a bőröd, akkor mindennap masszírozd végig a testedet néhány cseppel, így még a ráncok idő előtti kialakulását is megállíthatod. Tudnod kell, hogy a ráncoknak kedvez a száraz bőr.

 

Akné: Ez segít felnőttkori akne esetén!Szemkörnyék
A szemek körüli rész rendkívül érzékeny, hiszen ezen a területen számos ér és ideg húzódik. Erre vezethető vissza, hogy a bőr nagyon vékony és érzékeny, ami azt is jelenti, hogy könnyedén lesz ráncos. Ha azonban a szemkörnyéket is rendszeresen ápolod chiamag olajjal, akkor megelőzheted a szem alatt karikák, a ráncok és más duzzanatok kialakulását.

Egészséges hajkorona
Ha gyakran mosod és szárítod a hajad, akkor nagy eséllyel töredezettek a tincseid. Ez ellen azonban sokat tehetsz, ha pár csepp chiamag olajat masszírozol a hajadba, ami így egy vékony védőréteget képez a hajszálak körül, ezzel védve azokat a kiszáradástól és töredezéstől.

Szempillák
Tegyél egy cseppet a szempilláidra, melyek ennek köszönhetően sokkal erősebbek lesznek, sőt mi több, a struktúrájuk is szebb lesz, így akár a szempillaspirált is elhagyhatod.

Ajkak
A kiszáradt ajkak egyik hatékony ellenszere a chiamag olaj és zselé. A kettő közül valamelyikkel kend be az ajkaidat, melyek az omega-3-nak köszönhetően hidratáltak lesznek, és még teltebbnek is fognak tűnni.