Active Beauty
Az aromafürdő jótékony hatásai

Maximális kényezetés

Az aromafürdő jótékony hatásai

Egy illóolajokkal készített aromafürdőnek nem csak nyugtató hatása van, de fel is pezsdít, így tökéletes választásnak bizonyul, ha egy kis kikapcsolódásra vágyunk.

Főleg ebben a rohanó világban nagyon fontos, hogy időt szánjunk a relaxálásra és a pihenésre, hiszen erre nagy szüksége van a testünknek és a lelkünknek egyaránt. Erre tökéletesen megfelel egy aromafürdő! A hozzáadott illóolajok fajtájától függ, hogy a fürdőnek relaxáló vagy frissítő hatása lesz-e ránk. Az biztos, hogy egy ilyen fürdő kényeztetés a test számára, továbbá oldja a feszültséget, gyógyít vagy épp felpezsdíti a vérkeringést. Az illóolajos fürdők ezen felül megelőzhetik a betegségek kialakulását és erősíthetik az immunrendszert. A legkedveltebb illóolajok közé sorolják a kakukkfüvet, a szantálfát, a rozmaringot, a rózsát, a mandulát, a kamillát, a szegfűszeget, a citromot, az eukaliptuszt, a levendulát, a vaníliát és a mandarint.
 

K-BeautyMilyen egy aromafürdő?
Már évszázadok óta használnak különféle virág-, levél- vagy fűszerkivonatokat a szépségápolásban, hiszen korán felismerték: az illatok jó hatással vannak a közérzetre. Minden aroma más érzelmeket hoz elő belőlünk, és másképp hat a kedvünkre.
Egy aromafürdőhöz olyan illóolajokra van szükség, amelyeket speciális módon vonnak ki a növényekből. Az illatukkal hatással vannak az érzékeinkre, és pozitív ingereket idéznek elő, míg a szövetek feszesítéséből, a bőrproblémák enyhítéséből és a salaktalanításból is kiveszik a részüket.
 
Így készül egy nyugtató aromafürdő
Ha kiválasztottuk a számunkra szimpatikus illóolajat, akkor szükségünk lesz egy emulgátorra, hogy az olaj ne csak a víz felszínén úszkáljon. Adjunk kb. 10 csepp illóolajat a 36-38 Celsius-fokos fürdővízhez, majd emulgátorként tegyünk a vízbe egy kevés mézet, tejet, esetleg fürdősót.
10 perc elteltével indul a lazítás, 20 perc elteltével pedig már el is érkezünk a test és a lélek regenerációs fázisába. A pozitív hatást még tovább tudjuk fokozni, ha halk relaxációs zenét kapcsolunk, és meggyújtunk pár gyertyát.

 

7 TERMÉSZETES KOLLAGÉNFORRÁSAromafürdő a várandósság alatt
Ha a várandósság során sem szeretnénk lemondani az aromafürdőkről, akkor erre a célra a következő illóolajok bizonyulnak jó választásnak: rózsaolaj, citrom, orbáncfű, levendula vagy gesztenye.
 

Játssz velünk! 

Töltsd ki 2022. január 16-ig a lent található űrlapot és válaszolj helyesen a feltett kérdésre, hogy tiéd lehessen a képen látható Kneipp termékcsomag! 

 

A nyereményjátékát szabályzatát és az adatkezelési tájékoztatót itt éred el.


EREDMÉNYHIRDETÉS


A játék lezárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt. Rengeteg helyes megfejtés érkezett, alább az 5 szerencsés nyertes, akit e-mailben is értesítünk:

* Sz. Lili, Budapest
* B. Szilvia, Baja
* Cs. Lilla, Piliscsaba
* K. Csilla, Veresegyház
* M. Zsófia, Tapolca


 
Az űrlap nem érhető el, a nyereményjáték véget ért.