Active Beauty
Tavaszi körömtrendek
Szöveg: Sándor Alexandra

Divatos manikűr

Tavaszi körömtrendek

A legújabb körömdivat még azokat is meglepte, akik figyelemmel kísérik a trendeket. Szerencsére több örök kedvenc is újra nagy népszerűségnek örvend!

Fémes csillogás


A króm hatású színek a ’90-es évek csillogását idézik. Ezüst, arany, bronz – bármi jöhet! Sőt, még a csillogásra is ér csillogást halmozni, mert a króm finisű körmöket most nyugodtan lehet strasszokkal vagy gyöngyökkel díszíteni. Az élénkebb színek kedvelői króm porral vagy fedőlakkal tehetik fémes hatásúvá a körmüket.

Csipkés hatás


Visszafogott gyöngyházfényű fehér körömre matt csipkeminta szintén fehérrel – ez az alkalmi vagy akár menyasszonyi körömnek is kiváló „csipkés” manikűr lényege. Különlegességét az általában kézzel készített, a köröm síkjából kiemelkedő, azaz 3D-s csipkeminta adja, de az egyszerűbb verzió akár praktikus körömnyomdával is megoldható.


Színes francia


A francia manikűr nem hiába oly sokak kedvence: bármikor remekül mutat bárkinek a kezén. Bár a hagyományos verziónál megszokhattad a fehér körömvégeket, a tavaszi trendek megengedik a pirosat, a rózsaszínt, a zöldet, a kéket vagy bármilyen élénk színt helyette. Ezzel az izgalmas csavarral szó szerint új színt vihetsz az örök kedvencbe!

Klasszikus vörös


A vörös körmök soha nem mennek ki a divatból? Talán majd egyszer, de még biztosan nem most! Már csak azért sem, mert a kifutón is gyakran visszaköszönt ez a körömszín – akár harmóniában az adott outfittel, akár attól teljesen elütve. Nincs más dolgod, mint megtalálni a hozzád és a stílusodhoz leginkább illő vöröset, ami a vidám pirostól kezdve a drámai borvörösig bármilyen lehet.

Szójáték


Betűk a körmökre? Miért ne? Körömnyomdával minden eddiginél egyszerűbb egy vagy több betűt festeni a körmeidre. A végeredménynek csakis a fantáziád szabhat határt: a natúr körmökön díszelgő fekete felirat mondható klasszikusnak, de tényleg bármilyen árnyalatok közül választhatsz. Sokan a monogramjukat, a nevüket vagy a szeretteik nevét szeretik a körmeiken viszontlátni, míg mások az olyan teremtő erejű szavakra esküsznek, mint a „love” vagy a „health”, ami angolul még könnyebben kifér, mint a magyar megfelelői, vagyis a „szerelem” vagy „szeretet” és az „egészség”.

Natúr manikűr


Az alig látható, szinte teljesen natúr manikűrt nagyon könnyű elkészíteni, mindig ápolt külsőt kölcsönöz, ráadásul mindenhez illik. Csak találd meg a körmöd saját színéhez leginkább passzoló, kissé áttetsző nude árnyalatot, kend fel, és már kész is!