Active Beauty
Színátmenetes körömtrend: babyboomer körmök

Útmutató lépésről lépésre

Színátmenetes körömtrend: babyboomer körmök

Jelenleg az egyik legkedveltebb körömfestési technika a színátmenetes, és a színpompás babyboomer technika. Eláruljuk, hogyan tudod három egyszerű lépésben Te is elkészíteni!

Mik a babyboomer körmök?

Elnevezésüket a legmagasabb születésszámmal rendelkező generációról kapták, ami a második világháború utáni időszakra tehető, vagyis az 1946 és 1964 között világra jött babák tartoznak ebbe a csoportba. Amikor ez a generáció belépett a serdülőkorba, akkor az épp uralkodó körömtrend visszafogott és természetes volt. Ennek divathullámnak az egyik variációja lett a babyboomer köröm. Némileg hasonlít a francia körmökre – melyek szintén a fehéret és a rózsaszínt kombinálják –, azonban egy egyenes elválasztó vonal helyett egy lágy színátmenetet kell készíteni.

Trendi színátmenet: színes babyboomer körmök

Mi teljesen belehabarodtunk a klasszikus babyboomer körmök továbbfejlesztett variációjába. A visszafogott rózsaszín és fehér helyett most sokkal élénkebb színekben pompáznak a körmök, ezért nem meglepő a barbiecore pink vagy a lila használata sem. Ha ennél vadabb megjelenésre vágysz, akkor nyugodtan válassz neonszíneket vagy akár csillámokat.

Három lépésben: így készülnek a színes babyboomer körmök

1. lépés: Előkészítés

A körömbőrt puhítsd meg egy körömbőreltávolító készítménnyel, majd egy rózsafapálcával óvatosan told fel a bőrt. A körmeidet egy üvegreszelő segítségével reszeld a kívánt formára. Babyboomer körmök esetén a mandula- és a téglalap formájú körmök a legkedveltebbek. Itt többet is megtudhatsz a helyes körömreszelésről. Ezután vigyél fel egy ápoló hatású alaplakkot, majd várd meg, hogy az teljesen megszáradjon.


Plusz tipp:
Tudj meg mindent a helyes körömápolásról.

2. lépés: A színátmenet elkészítése

Kenj fel egy vagy két réteg világos, szinte átlátszó rózsaszín körömlakkot, és hagyd teljesen megszáradni. Ezután kend fel az alapszínt és a körömvégekre választott színt egy sminkszivacsra. Arra figyelj, hogy a két árnyalat már a szivacson is összekeveredjen. Ezután nyomd a körmeidre a szivacsot. Ezt annyiszor ismételd meg, amíg el nem készül a színátmenet. Legalább 15 percig hagyd száradni.

3. lépés: A tökéletes befejezés

Ennél a technikánál szinte megkerülhetetlen, hogy a bőrödre is jusson a körömlakkból. Tegyél némi körömlakklemosót egy fültisztító pálcikára, majd ezzel távolítsd el a felesleges lakkot. Ez akkor a legegyszerűbb, ha már megszáradt a körömlakk. Ezt követően kenj fel egy réteg fedőlakkot, figyelve arra, hogy a körömvégekre is jusson, hiszen ezáltal marad sokáig szép a manikűr.