Active Beauty
Körömreszelés: próbáld ki ezeket a profi tippeket
Szöveg: Theresa Haidinger

Manikűr útmutató

Körömreszelés: próbáld ki ezeket a profi tippeket

Ahhoz, hogy a körmeid ne törjenek le vagy szakadjanak be, el kell sajátítanod a megfelelő körömreszelési technikát. A szakértő elárulja, hogyan tudod a legkíméletesebben lereszelni és formálni a körmeidet. Ezen kívül bemutatjuk 2023 legtrendibb körömformáját, illetve annak elkészítési módját is.

Körömreszelés – Így sikerül a körmök letörése nélkül

„A legkíméletesebb eszköz a körmök lerövidítésére egyértelműen a reszelő” – magyarázza Madelaine Sommerlat, aki kozmetikus és oktató a dm-nél. A csipeszek és más hasonló eszközök esetén könnyedén elhajolhatnak a körmök. Otthonra leginkább az olyan lágyan reszelők bizonyulnak ideális választásnak, mint a csiszolópapíros/hagyományos és az üvegből készült modell. A reszelőt tartsd 45 fokos szögben, és nyomás nélkül mozgasd az egyik irányba, emeld meg, majd ismételd meg ezt a folyamatot. Fontos, hogy egy irányba mozgasd a reszelőt, ellenkező esetben beszakadhat a szaruréteg, aminek következtében töredezett és védtelen lesz a körmöd.

Körömbőr eltávolítása – Ezt javasolja a szakértő

„A körömágybőr levágása már egy nagyon elavult módszer” – mondja a körömszakértő. Ehelyett inkább enyhén puhítsd meg a bőrt, majd egy speciális pálcával óvatosan told vissza. Ezt követően használj egy körömágybőr olajat vagy krémet, és ezt a kezelést hetente egyszer ismételd meg. „Ennél a lépésnél azonban érdemes elmenned egy profi körmöshöz, ugyanis rengeteg hibát véthetsz” – hangsúlyozza a szakértő.

Titkos tippek a szép és hosszú körmökért

  • Ápolás, ápolás, ápolás” – javasolja a manikűr specialista. „Lehetőleg keratintartalmú körömolajokat vagy szérumokat használj, ugyanis ezekben találhatók meg azok az összetevők, melyektől erős lesz a körmöd.” Az ápolt körmök rugalmasabbak, ezáltal kevésbé szakadnak be.
  • A szépség belülről fakad: a kiegyensúlyozott és egészséges étkezés, ami olyan vasban gazdag zöldségeket is tartalmaz, mint például a brokkoli, továbbá magas cinktartalmú tökmagot is, támogatja az egészséges körömnövekedést.

Ez 2023 őszének legtrendibb körömformája

Mi a legtrendibb körömforma? Az olyan extravagáns stiletto-körmök, amiket Selena Gomez is visel. Ennek a trendnek a legjellemzőbb tulajdonsága, hogy a gélkörmök legalább egy centiméterrel túllógnak az ujjbegyen, és rendkívül hegyesek. „Természetesen létezik rövidebb változata is, amit akár a természetes körmökből is el lehet készíteni” – magyarázza Sommerlat. Ehhez a köröm közepétől haladva reszeld hegyesre a körmeidet a körömágytól a végéig.


A gyönyörű és ápolt manikürért:

Körömreszelés:
Körömágy ápolása:
Utolsó simítások: