Active Beauty
Szépség-inspiráció: ezekért a 2024-es sminktrendekért és frizurákért rajongunk tavasszal és nyáron
Szöveg:

Trendriport

Szépség-inspiráció: ezekért a 2024-es sminktrendekért és frizurákért rajongunk tavasszal és nyáron

Vörösre festett ajkak, fémesen csillogó körmök vagy egy romantikus fonott frizura egy selyemszalaggal díszítve: a 2024-es tavaszi és nyári szezonra a sokszínűség és a részletek lesznek jellemzők. Bemutatjuk a legszebb frizurákat és sminktrendeket.

2024-es sminktrendek: erőteljes a pasztell szemhéjpúdernek hála

Tavasszal nem csupán a nappalok lesznek világosabbak, de a sminkeléshez használt színek is idomulnak az évszakhoz, ezáltal számos pasztellárnyalat kerül ismét vissza a sminkkészletekbe.
Az olyan pasztell szemhéjpúdereket, mint a rendkívül trendi jégkéket vagy a púderrózsaszínt most más módon használjuk. Egyedüli színként, méghozzá feltűnően, a teljes szemhéjon. A legjobb, ha ehhez mindig fekete szempillaspirált választasz.

Cseresznyés ajkak rikítóan vörös színben: a klasszikus nagy visszatérése

A világító vörös az ajkakon egy remek alternatívája a legutóbbi trendszínnek, a Barbie-pinknek, továbbá egy időtálló, minden tekintetet magára vonzó árnyalat. Ezen felül jókedvet és életörömöt sugall ez a cseresznyére emlékeztető szín.
Az úgynevezett cherry-lips (cseresznye ajkak – szerk.) további előnye: a cseresznyepiros szín még fehérebbé varázsolja a fogakat.

Visszatértek a sellő hullámok

A sellő hullámok elkészítéséhez a legjobb, ha vállig ér a hajad.
Ilyen egyszerűen elkészíthető ez a frizura: dolgozz a hajadba némi volumennövelő habot, szárítsd meg a hajadat előrehajtott fejjel, és egy sütővassal készíts nagy hullámokat. A tincseket tűzd fel, és hagyd kihűlni. Fésüld át egy kefével, és fixáld hajsprayvel.

A sellő hullámok állig érő hajnál is kivitelezhetők. Ehhez fújd be a hajad hővédővel, és dolgozz a száraz hajadba némi zselét, ezután válaszd el középen, egy hullámvassal menj végig minden egyes tincsen. Hagyd kihűlni a hajad, és fixáld hajsprayvel. A tökéletes sellőmegjelenés érdekében következő lépésként készíts el egy Ariel sminket.

Fényes-hírek: a fémes körmök csillogását tovább lehet fokozni

Már a tavalyi évben rendkívül kedveltek voltak a fémes hatású körmök. Szerencsére ez idén sem változik, így az olyan fémes körömlakkszínek, mint a csillogó arany, a fényes ezüst és kék, továbbra is trendik. Az enyhén futurisztikus hatásnak köszönhetően a körmeid elképesztően fognak festeni, és minden szempárt magukra vonzanak majd. Ha szeretnéd, akkor ezt a hatást tovább fokozhatod, ha még metál port is teszel a körmeidre.

Romantikus fonat: frizurák szalagokkal díszítve

A selyemszalagok lesznek idén a legtrendibb hajkiegészítők, melyeknek hála még különlegesebb lesz a megjelenésed. A Christian Siriano New York-i divatbemutatóján látott stílusok a Bridgerton című sorozat romantikus frizuráit juttatják az eszünkbe. Természetesen a klasszikus frizurákat is különlegesebbé varázsolhatod egy selyemszalaggal. Hogyan? A legalább vállig érő hajat válaszd el középen, majd mindkét oldalon fond be, a copfok végét fogd össze egy gumival, majd abba fűzz bele egy selyemszalagot.

Természetes ragyogás C-alakú pirosító technikával

A szépségszakértők már egy ideje a C-alakú pirosító technikával viszik fel a pirosítót az arcukra. Ez azt jelenti, hogy a választott pirosítót – lehetőleg rózsaszínt – C-alakban viszik fel egy vastag ecsettel, méghozzá az orcáktól kezdve a halántékig. A C-alakú pirosító technikának hála nem csupán friss és üde lesz a megjelenésed, de természetesen és szépen kontúrozod is vele az arcod.

Fényes finis csillogó ajkakkal

A 90-es évek stílusának visszatérésével – beleértve a Latte sminket is – az ajkaink mostantól egy lágy latte-macchiato barnában fognak pompázni. A Latte ajkak elkészítéséhez először egy nude színű ajakceruzával húzd meg a szád kontúrjait. Ezután vigyél fel egy rosé vagy barna árnyalatú rúzst. Előbbi sokkal természetesebb hatást kölcsönöz az ajkaidnak. A tökéletes és csábító finishez kenj fel egy nude színű szájfényt a szádra.

Quiet Luxury: visszafogottság nagy hatással

Minimalista, letisztult, minőségi! A kifinomult divattrend, a „Quiet Luxury” idén a smink világát is meghódítja. Ennek a természetes, egyben elegáns megjelenésnek az alapja: a tiszta és ragyogó bőr, egy bézsben pompázó szemhéjpúder, egy barackszínű pirosító és a nude ajkak.

A francia körmök visszatérnek

Utoljára a 2000-es években volt trendi, most azonban – főleg a TikToknak hála – nagy visszatérésüket ünneplik a francia körmök. Ebben a szezonban a klasszikus francia manikűr rövid, enyhén szögletesre vagy oválisra reszelt, fehér végű, és milky trendszínben kifestett körmökön köszön vissza.

Francia körmök készítése saját kezűleg? Így sikerülni fog:

  • Készítsd elő a körmeidet: Ehhez egy körömreszelő segítségével reszeld rövidre, majd formázd meg őket.
  • Körömlakk felvitele: Először kenj fel egy bázislakkot, és azt hagyd megszáradni. Ezt követi az tejszerű fehér árnyaltú alap.
  • Fehér végek elkészítése: Miután megszáradt a körömlakk, francia manikűr tollal a körmöd végére fess fel egy fehér vékony vonalat. Végezetül a teljes körömre kenj fel két réteg fedőlakkot.

2024 sminktrendje a „Ballet Core”

Nőies, lágy és romantikus: a „Ballet Core” trendet, ahogy a neve is sugallja, a balett táncosok inspirálták. A smink alapját a tündéri, világos, púderes bőr adja. A szemek és orcák fényes világos-rózsaszínben pompáznak, a szempillákat barna spirállal fesd ki, az ajkakra pedig egy szintén rózsaszín rúzst kenj fel. A hajad fogd össze egy magas kontyba, és már kész is van a balett táncosokra hajazó megjelenés.