Active Beauty
Peach fuzz: így kell elkészíteni Emma Stone és társai trendi sminkjét

Barackot kérünk!

Peach fuzz: így kell elkészíteni Emma Stone és társai trendi sminkjét

A színésznő, Emma Stone többek között a visszafogott és elegáns megjelenéséről ismert. Az idei Oscar-gálán hű maradt letisztult stílusához, sminkjében pedig visszaköszönt a 2024-es év trendszíne: a peach fuzz. Most megmutatjuk, hogyan tudod Te is könnyedén elkészíteni a sztárok trendi sminkjét, méghozzá úgy, hogy a hétköznapokban is megállja a helyét.

Mi a peach fuzz?

A bársonyos, puha barackárnyalat, amit a Pantone Intézet választott meg a 2024-es év színének, a peach fuzz 13-1023 nevet viseli. Ez az árnyalat a nyugalmat és a biztonságot jelképezi, vagyis mindazt, amire az emberek vágynak az eseménydús és fárasztó elmúlt évek után.


Hogyan néz ki a klasszikus peach fuzz smink? Ezt nagyon egyszerű elmagyarázni: ez egy rendkívül természetes hatású smink, amelyhez mindössze némi alapozót, highlightert és szempillaspirált használsz, majd az orcádat, a szemeidet és/vagy az ajkaidat ebben a trendi barackszínben hangsúlyozod ki. A legjobb az egészben, hogy ezt a lágy színt használhatod az egész arcodon, de akár csak bizonyos részek kiemeléséhez is, attól függően, hogy mennyire szereted az intenzív sminket. Más pasztellszínekkel (például a rózsaszínnel) és szeplőkkel kombinálva remek nyári sminket tudsz készíteni magadnak.

Peach fuzz – Felülről lefelé haladj sminkelés során

Ahhoz, hogy el tudd készíteni ezt a szép barackos sminket, számos lehetőséged van, továbbá sok termék közül válogathatsz:

  • Szemhéjpúder és szemceruza: Először kenj fel egy szemhéjpúder primert, majd ezután az ujjbegyeddel vidd fel a szemhéjpúdert és satírozd el. Ezt követően jöhet a szemceruza, amit ott használsz, ahol csak szeretnéd. Ha partiba vagy hivatalos, akkor hangsúlyozd ki a szemeidet némi csillámmal.
  • Pirosító: Egy termék, rengeteg lehetőség! A peach fuzz sminkhez alapvetően elegendő egyetlen egy termék – egy barackszínű pirosító. Ezt kend fel az orcádra az ujjaiddal, és satírozd el a halántékod irányába. Ezt követően használj egy fixáló sprayt, így sokáig tökéletes marad a sminked.
  • Rúzs, ajakfény és szájkontúrceruza: Az ajkaidat kifestheted úgy, hogy passzoljon a szemsminkedhez, de akár feltűnőbb színt is választhatsz, hogy kitűnjön a szád. Először húzd meg az ajkaid kontúrját egy szájkontúrceruzával, kend fel a rúzst, majd végezetül vidd fel a szájfényt.
  • Körömlakk és körömmatricák: A nyár az ideális évszak arra, hogy színesebbnél színesebbek legyenek a körmeid. Ha a körömlakk gyűjteményedben megtalálhatók a narancssárga különböző árnyalatai, akkor minden egyes körmödre kenj másik színt. Most szintén nagyon trendik a körömmatricák.

Sztárok, akik lázban égnek a barackszínért

Számos hírességet rabul ejtett ez a különleges szín, így előszeretettel viselik a vörösszőnyegen is:

Emma Stone, Oscar-díjas színésznő

Toni Garrn, modell

Hailee Steinfeld, amerikai színésznő

Kim Kardashian, vállalkozó

Margot Robbie, a Barbie film főszereplője