Active Beauty
Lábápolás: szépen ápolt lábak nyárra

Szakértői tippek

Lábápolás: szépen ápolt lábak nyárra

Tavasszal a hosszú tél után végre újra előkerülnek a lábak, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen állapotban vannak – különösen azoké, akik szeretnek szandált viselni. Madelaine Sommerlat válaszokat ad a legfontosabb, lábápolással kapcsolatos kérdésekre.

Mit foglal magába egy lábkezelés?

„A klasszikus lábkezelés a bőrkeményedés és a tyúkszem egy pengével történő szakszerű eltávolítását foglalja magába” – így Madelaine Sommerlat. Emellett a pedikűrös a körömbenövést és a sarokrepedést is kezeli. Ezt a munkát mindenképpen ajánlott szakemberre bízni, mert viszonylag sérülésveszélyes.”

Milyen gyakran ajánlott professzionális lábápolási szolgáltatást igénybe venni?

Sommerlat azt tanácsolja, hogy négyhetente keressük fel a pedikűrösünket. Ezzel megelőzhetjük a komolyabb problémák kialakulását, és mindig puhák és selymesek lesznek a lábaink.

Lábápolás otthon: 3 szakértői tipp

1. Az elhalt hámsejtek eltávolítása

Sommerlat asszony a peeling termékek rendszeres használatát javasolja: „Ezek eltávolítják az elhalt hámsejteket, s ezzel puhává és selymessé teszik a láb bőrét. Az éjszaka ható, radírozó lábpakolások rendkívül hatásos, otthon használható készítmények. Ezeket azonban csak havi egyszer ajánlom alkalmazni.”

2. Krémezés, egyedi igényekre szabva

„A megfelelő krém kiválasztásához ajánlott egy szakértő tanácsát kikérni, pontosan úgy, ahogy az arcbőr ápolása kapcsán is” – magyarázza Sommerlat. „Ha hajlamos a lábunk bizonyos pontokon kiszáradni vagy megkeményedni, akkor csak következetes ápolással szüntethetjük meg ezt az állapotot, tehát azzal, ha naponta bekrémezzük a lábunkat egy speciális, puhító krémmel. Különösen alkalmasak erre a szalicilsavat és ureát tartalmazó termékek, amelyek keratolitikus, tehát hámlasztó hatásúak. Az enyhén izzadó lábak ápolásához például klorofilt tartalmazó, speciális krémet ajánlunk. A cukorbetegeknek kifejlesztett termékek pedig általában homoktövist és ligetszépe olajat tartalmaznak: ezek ápolják a bőrt, és segítenek a védőrétegét újra megerősíteni.”

3. Lábfürdő a megfelelő összetevőkkel

„Ahogy a krémek, úgy a fürdőadalékok kiválasztásánál is fontos, hogy a lábunk igényeinek megfelelő termékeket válasszunk. Visszeresség vagy vizesedés esetén a víznek nem szabad túl melegnek lennie” – így Sommerlat. „Az olyan hatóanyagok, mint az eukaliptusz vagy a mentol, hűsítenek és erősítenek, míg az urea felpuhítja a megkeményedett részeket. A sós lábfürdők méregtelenítő hatásúak, valamint puhává, selymessé teszik a lábat. Cseppentsünk a vízbe néhányat a kedvenc illóolajunkból, dőljünk hátra, és pihentessük a testünket és a lelkünket.”