Active Beauty
Így óvd a tetoválásodat nyáron

Ápolási útmutató

Így óvd a tetoválásodat nyáron

A tetoválásoknak, mindegy, hogy frissek vagy már gyógyultak, nyáron különleges gondoskodásra van szükségük, hogy ne károsodjanak. Az alábbi módon óvhatod a testedet ékesítő műalkotásokat nyáron:

Ajánlott nyáron tetováltatni?

Alapvetően nem szól az ellen semmi, hogy nyáron tetoválást készíttessünk. Csupán nem javallott az új műalkotásokat a strandon azonnal közszemlére tenni. A teljes gyógyulás 6-8 hétig tart. Ezelőtt nem érheti a sebet nap, és fényvédőkrémmel se szabad bekenni azt. A még nem gyógyult tetoválás bőre nagyon könnyen leéghet. Ráadásul az UV-sugarak gyulladást vagy allergiás reakciót is kiválthatnak. Nyáron gyakran nagyon meleg van, egy friss tetoválás esetén azonban az izzadás mértékét a lehető legcsekélyebbre kell csökkenteni. Ezért ilyenkor kényelmes és légáteresztő, a tetoválást eltakaró ruhák viselése ajánlott. Ha a tetoválás csak nem olyan régóta mondható gyógyultnak, akkor feltétlenül fényvédőkrémmel szükséges védeni az érzékeny bőrét. Ennek illatanyagmentesnek kell lennie, ezzel minimalizálható a bőr irritálódásának veszélye. A gyógyulás időszakában a tenger- és medencevizet is kerülni ajánlott, mert a só, a homok és a klór ugyancsak irritálhatják a bőrt.

Tetoválásápolás nyáron

Az UV-sugárzás a régebbi tetoválásokat is károsíthatja. Ezek kifakulhatnak vagy megváltozhat a színük, különösen akkor, ha világos festékekkel készítették őket. Ezenkívül a nap káros sugarai felgyorsítják a bőr öregedését, a bőr rugalmasságának csökkenése pedig a festékanyagok elszivárgásához vezet, ami elmosódó mintákat eredményez. A tetoválást mindig 50 faktoros fényvédő készítménnyel ajánlott bekenni, mert a tetovált bőr nagyon érzékeny a napsugárzásra és hajlamosabb a leégésre. Ezért a déli órákban, amikor a legerősebb az UV-sugárzás, árnyékos helyen tanácsos tartózkodni.