Active Beauty
Holt-tengeri só & társai: így ápolnak a Holt-tengerből származó összetevők
Szöveg:

Vitamin tenger

Holt-tengeri só & társai: így ápolnak a Holt-tengerből származó összetevők

Már az ókorban tudták, hogy a Holt-tengerben fürdeni egészségjavító és gyógyító hatású. Ez nem csoda, hiszen a víznek több mint 30 százalékos a sótartalma, továbbá meglepően sok értékes ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz, így jótékony hatással van az egészségre.

Mi a Holt-tenger különlegessége?

A több mint 400 méterrel a tengerszint alatt elhelyezkedő Holt-tenger a Föld legmélyebb tava. A tektonikus eredetű Jordán-árok legmélyebb részén, Jordánia és Palesztina határán található. A neve ellenére valójában nem egy tengerről van szó, hanem egy szárazföldi tóról, ami 33 százalékos sótartalmával a világ egyik leggazdagabb és legtermészetesebb ásványi anyag forrása. Magas sótartalma miatt – a Földközi-tengernek mindössze 3 százalék – a Holt-tengerben nem él semmilyen tengeri élőlény és növény. A holt-tengeri són kívül a Holt-tengernek – a gyógyföldhöz hasonlóan – kiemelkedően magas az ásványianyag-tartalma, így rendkívül sok magnézium, kalcium, kálium és cink található meg benne. Ezen különlegességeknek hála évente rengeteg egészségügyi problémával rendelkező ember látogat el a világ minden tájáról a Holt-tengerhez, hogy fürödjenek a vízében, illetve bekenjék magukat az ásványi anyagokban gazdag iszappal. Tudj meg még többet arról, hogy miért ennyire egészséges a Thalasso.

Milyen jótékony hatásai vannak a testre a holt-tengeri sónak?

A Holt-tenger ásványi anyagai és nyomelemei elsősorban a bőr állapotára vannak pozitív hatással, például problémás bőr esetén. Magas kálium- és nátrium-tartalma támogatja az ásványi anyag bevitelt, aminek köszönhetően tökéletesen hidratált lesz a bőr. Ennek előnyeit főként azok élvezhetik ki, akiknek rendkívül száraz a bőrük, vagy olyan bőrbetegségben szenvednek, mint például az atópiás dermatitis.

Az olyan ásványi anyagok, mint a bór, a vas vagy a magnézium egyrészt fontosak az egészség szempontjából, de emellett ragyogó és rugalmas bőrt is eredményeznek. A magas mikrotápanyag koncentrációnak köszönhetően gyorsabban regenerálódnak a szövetek, amitől lelassul a bőr természetes öregedése. Azok számára is remekül tolerálhatók a Holt-tenger ásványi anyagai, akik érzékenyen szoktak reagálni a hagyományos ápolótermékekre.

Hogyan támogatja az egészséget a holt-tengeri só?

Azok a termékek, melyek tartalmaznak holt-tengeri sót, serkentik a vérkeringést és az anyagcserét, továbbá támogatják a bőr gyógyulását. A bőrbe jutó anyagoknak fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és regeneráló hatásuk van. Épp ezért ajánlják a holt-tengeri sót tartalmazó ápolótermékek használatát atópiás dermatitis, akne, felnőttkori akne, pikkelysömör vagy erősen viszkető bőr esetén. Ezen felül a különféle bőrbetegségek megelőzésére és a bőr ápolására is jó választásnak bizonyulnak a holt-tengeri sót és ásványi anyagokat tartalmazó termékek.

Plusz tipp: Jót szeretnél tenni a bőröddel? „Arcpakolás házilag” című cikkünkben rengeteg ötletet találsz ezzel kapcsolatban.

Számos, holt-tengeri sót tartalmazó termék közül válogathatsz a dm kínálatában: