A bőrkeményedés helyes eltávolítása

1. Végy egy lábfürdőt, mielőtt munkához látnál

Annak érdekében, hogy minél könnyebben tudjuk eltüntetni a megszarusodott bőrrészeket a sarokról és a talppárnákról, egy lazító lábfürdővel tanácsos előkészíteni a lábakat. Ehhez engedj meleg (körülbelül 35 Celsius-fokos) vizet egy megfelelő tálba. A speciális fürdőadalékok segítenek még puhábbá varázsolni a bőrt, és ezenkívül kellemes illatukkal is kényeztetik az érzékeket. 10 perc áztatás után a lábad bőre elég puha ahhoz, hogy nekiláss a bőrkeményedés eltávolításának.
Házi csodaszerek is segíthetnek a bőröd puhává varázsolásában: önts a lábáztató tálba 100 ml almaecetet vagy bio citromlevet, és adj hozzá langyos vizet. Áztasd ebben a keverékben a lábaid körülbelül 20 percig, mielőtt sarokreszelőt ragadnál.

2. A bőrkeményedés eltávolítása

Az áztatás után vedd ki az egyik lábad a vízből. Miután alaposan megszárítottad, nekiláthatsz a bőrkeményedés eltávolításának. Erre a legalkalmasabb eszköz egy habkő, egy bőrkeményedés eltávolító penge vagy egy sarokreszelő. Vigyázat: a szikével bánj nagyon óvatosan, mert ha túl sok bőrt vágsz el vele, fokozódik a sérülésveszély. A bőrkeményedés eltávolítása után öblítsd le a lábad, és kend be egy lábápoló krémmel.
Tipp: A másik lábad ez időre hagyd a meleg vízben, vagy csavard egy törölközőbe, hogy ne száradjon meg túl gyorsan.

3. A bőrkeményedés kialakulásának megelőzése

Az alábbi trükkökkel elejét veheted annak, hogy a zavaró bőrkeményedés túl gyorsan visszajöjjön.

  • Zuhanyzás vagy fürdés után rendszeresen távolítsd el a bőrkeményedést egy habkő vagy egy penge segítségével.
  • A habkővel ne dörzsöld túlzottan agresszívan a bőröd, mert a keletkező hő hatására még vastagabb bőrkeményedés keletkezhet rajta.
  • Védőtapaszok rendszeres viselésével megelőzhető a bőrkeményedés kialakulása. A már meglévő bőrkeményedés eltávolításában szalicilsavval átitatott tapaszok segítenek.
  • A hidratáló hatóanyagokat, például ureát tartalmazó lábápoló krémek rendszeresen használatával megelőzhető a bőrkeményedés kialakulása. Ennek érdekében lefekvés előtt, éjszakára krémezd be vastagon a lábaid egy ilyen termékkel, és húzz rájuk gyapjúzoknit. Reggel puha, ápolt lábakkal kezdheted a napot.
  • Hogy a lábápolásból a wellness-faktor se hiányozzon, próbáld ki a bőrhámlasztó zoknikat. Ezek a bennük található gyümölcssavak révén felpuhítják az elszarusodott réteget, és lehámlasztják a bőrkeményedéseket. Az extra ellazuláshoz élvezd egy finom csésze tea és egy jó könyv társaságát a hatóidő leteltéig.

Ezek a kedvenc lábápoló termékeink: