Active Beauty
6 dolog, ami egy hatékony anti-aging bőrápoló rutinból nélkülözhetetlen
Szöveg: Sándor Alexandra

Nyereményjáték

6 dolog, ami egy hatékony anti-aging bőrápoló rutinból nélkülözhetetlen

Összegyűjtöttük, mi kell ahhoz, hogy minél hatékonyabban felvehesd a harcot az öregedés látható jelei ellen, és akár minden eddiginél jobban érezd magad a bőrödben.

1. UV-védelem


Az UV-sugárzás az egyik legerőteljesebb sejtkárosító tényező, amivel a bőrödnek mindennap szembe kell néznie. Éppen ezért az UV-védelem minden öregedésgátló bőrápolási rutin egyik legfontosabb alapköve: nemcsak a ráncok kialakulásának és elmélyedésének a folyamata késleltethető vele, hanem például a pigmentfoltok megjelenése is megelőzhető.

A tudomány mai állása szerint az év minden szakában érdemes védőfaktoros bőrápoló készítményt alkalmazni – különösen azokon a testtájakon, amelyek felöltözve is közvetlenül érintkeznek napfénnyel – például az arcon és a kezeken.

2. Radírozás


Az elhalt hámsejtek eltávolítása után sokkal jobban hasznosulnak a bőrápolási rutin további lépéseinél alkalmazott hatóanyagok. Ehhez rendszeres és kíméletes radírozásra van szükség, ami a szokványos arctisztításnál erőteljesebb ugyan, mégsem irritálja vagy szárítja a bőrt.

3. Mindennapi tisztítás


A bőr természetes védekező mechanizmusaként termelődő faggyú és a környezeti hatásokból származó szennyeződések együttesen olyan réteget képezhetnek a bőrön, amit mindenképpen érdemes eltávolítani napi 1-2 alkalommal. Az ideális anti-aging arctisztító azonban nemcsak tisztít, hanem táplál is egyben, mert olyan összetevőket tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a bőr egyensúlyának és nedvességtartalmának megőrzéséhez.


4. Rendszeres hidratálás


Az anti-aging bőrápolás egyik legfontosabb motívuma a megfelelő nedvességpótlás biztosítása, amiről például a bőr típusának és állapotának megfelelő arckrémmel lehet gondoskodni. A legjobb anti-aging arcápolók a nedvességpótlással egyidejűleg aktív feszesítő komponenseket is tartalmaznak, mint amilyen a retinol – avagy A-vitamin – vagy a hialuronsav. A külső hidratálást minden esetben érdemes megfelelő belső hidratálással – azaz gondos folyadékpótlással – kiegészíteni.

5. Szérum


A szérumok magas hatóanyagtartalmú, koncentrált, gyorsan felszívódó bőrápoló termékek, amelyek a szövetek mélyére hatolva akár látványos eredménnyel is segíthetnek a ragyogó és egészséges bőr elérésében vagy megtartásában. Általában néhány cseppet érdemes felvinni belőlük a hidratáló krém alá.

6. Feszesítő testápolás


Az idő múlásával nemcsak az arc, hanem a test bőrápolási igényei is változnak. Célszerű lehet akár megelőző jelleggel is feszesítő testápolót használni, ami azonnal kellemesebb tapintású bőrt biztosít az egész testen, hosszú távon pedig a feszesség megőrzésében vagy helyreállításában is segíthet.

Töltsd ki 2023. november 19-ig a lent található űrlapot, és válaszolj helyesen a feltett kérdésre, hogy tiéd lehessen a képen látható SOLUTION ajándékcsomag!

A nyereményjátékát szabályzatát és az adatkezelési tájékoztatót itt éred el.


EREDMÉNYHIRDETÉS

A játék lezárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt. Rengeteg helyes megfejtés érkezett, alább az 5 szerencsés nyertes, akit e-mailben is értesítünk:

Nyertesek
- M. Klarissza, Budapest
- P-T. Viktória, Pusztaszentlászló
- R. Kata, Nagyatád
- K. Anita, Sajószöged
- D. Zsófia, Debrecen


Az űrlap nem érhető el, a nyereményjáték véget ért.