Active Beauty
4 kényeztető ápoló tipp férfiaknak
Szöveg: Katharina Vogler-Spiegl, Nina Horcher, Carolina Forstner

Ápolóprogram

4 kényeztető ápoló tipp férfiaknak

A hideg, a fűtött helyiségek száraz levegője és a borotva – az alacsonyabb hőmérséklet minden bőrt kihívások elé állít, ez alól az „erősebb” nemé sem kivétel. Manapság már sok férfi is legalább annyi időt tölt el a fürdőszobában, mint egy nő, hiszen nekik is jól esik a kényeztetés.
A férfiak és a nők bőre különbözik egymástól, és ezért az ápolás tekintetében is eltérnek az igényeik. A nők bőre az ösztrogén hormon magasabb szintje miatt kevesebb faggyút termel a férfiakénál, azonban ennek ellenére sincs feltétlenül zsíros ápolásra szüksége. A férfiak bőrének ápolását is az egyéni szükségletekhez kell igazítani. A férfiak bőre általában olajosabb. Ezt a magasabb tesztoszteronszint okozza. Ezért az ő bőrük kevésbé szárad ki, mint a nőké, és másféle ápolást igényel. Férfi bőrápolási útmutatónkban elmagyarázzuk, hogy mire érdemes odafigyelni az ápolás kapcsán, és rávilágítunk, hogy egy kiadós ápolás nemcsak a testet, hanem a lelket is karbantartja.

1. tipp: Heti egyszeri arctisztítás

A férfiak bőre is hálás a rendszeres tisztításért, és a típusának megfelelő ápolásért. Hogy frissen tartsuk a bőrt, és eltávolítsuk róla a szennyeződéseket, heti egyszer ajánlott jó alaposan leradírozni. Ennek köszönhetően a bőr felfrissül, és közben egy kellemes masszázst is kap – win-win a bőr és a lélek számára! Néhány összetevőből te magad is készíthetsz magadnak egy bőrradírt: például citromléből és sóból, vagy barnacukorból és olívaolajból a száraz bőr számára. Ezeket keverd össze egy pasztává. Vidd fel a még nedves bőrödre, finoman masszírozd bele, és hagyd néhány percig hatni, majd langyos vízzel öblítsd le. Fontos: a bőrt radírozás után feltétlenül krémezd be.

2. tipp: Válaszd a megfelelő krémet

Férfi kozmetika: ha a fürdőszobádat egy olyan személlyel osztod meg, akinek a polcán már eleve sorakoznak a hidratáló krémek, támadhat olyan ötleted, hogy osztozhatnátok rajtuk. De ez csak akkor jó ötlet, ha azonos bőrtípussal rendelkeztek. Mivel a férfiak bőre általában zsírosabb, tehát több faggyút termel, ezért a férfiaknak a zsíros krémek helyett a könnyebb formulájú hidratálókrémek használatát ajánlott előnyben részesíteniük.

3. tipp: Szakáll tisztítása, vágása, olajozása

Legyen szó borostáról, bajuszról vagy teljes szakállról: az arcszőrzetet ápolni kell. A szakállápoláshoz ma már számos termék áll rendelkezésre. Hogy melyik fajta ápolás lesz a számodra a legmegfelelőbb, azt a bőr- és a szakálltípusod határozza meg. Az alapfelszerelés része egy ápoló szakállolaj, ami elsősorban a hosszabb szőrszálakat teszi csillogóvá, valamint egy szakállvágó olló a szép kontúrok megalkotásához. A teljes szakállat viselők tudják, hogy a szakállat rendszeresen tisztítani is kell. A speciális samponok eltávolítják róla korpát, selymessé teszik szakállszőröket, és ápolják alattuk a bőrt.

4. tipp: Szőrtelenítés: igen vagy nem?

Nem is kérdés, hogy a test többi része is szeretne részt venni az ápolóprogramban. Távolítsd el, vagy hagyd megnőni a testszőrzetedet? Ennek kapcsán ne foglalkozz a divattal, Te tudod, hogy érzed jobban magad. Ha a hónaljadról vagy az intim területről el szeretnéd eltávolítani a szőrt, azt a heti spa-program keretében egy szőrtelenítő krémmel a zuhany alatt kényelmesen megteheted (előtte egyszer egy kis részen próbáld ki, hogy nem okoz-e irritációt!). Tipp: amíg hat a krém, addig szentelj egy kis figyelmet a kezeidnek és a lábaidnak is. Jó tudni: háton lévő zavaró szőr tartós eltávolítására is van már néhány módszer.