Active Beauty
Microblading: Ezt kell tudnod előtte

Egy trend a tökéletes szemöldökért

Microblading: Ezt kell tudnod előtte

Reggelente tökéletes szemöldökkel felébredni. Minden egyes nap. Túl szépnek hangzik? Microbladinggel ez az álmod valóra válhat! Összegyűjtöttünk Neked néhány fontos tudnivalót róla.

Az arcunk sztárjai? Nyilván, a szemöldökök! Szedjük, formázzuk, festjük, és folyamatosan kutatjuk a megfelelő eszközöket a tökéletesítésükhöz. Ha sokkal egyszerűbb megoldást keresel, válaszd a microbladinget! Ha a szó kapcsán a vastag, tetovált szemöldökök jutnak eszedbe, akkor ezt a gondolatot gyorsan el is hessegetheted, ugyanis a microbladingnek ezekhez nincs köze. Rengeteget fejlődött a technika, így ezzel az eljárással természetes, mégis tökéletes arckeretet varázsoltathatsz magadnak. Néhány dolgot azonban érdemes szem előtt tartanod ezzel kapcsolatban.

Mi az a microblading?

A microblading eljárás Ázsiából érkezett hozzánk, és a tartós sminktechnikák egy modern variánsának mondható. A sminktetoválás és a microblading technika közötti különbség, hogy utóbbit nem tetoválógéppel, hanem kézzel készítik. Vigyázz, ne keverd össze a géppel készülő „microshading”-gel (satírozott sminktetoválás), amely során a festékpigmenteket a bőr alá szurkálják.

A microblandingnél egy egészen más eszközzel dolgoznak: az úgynevezett blade-del. Ez úgy néz ki, mint egy szike, és szuper természetes hatású eredményt tesz lehetővé. A pengével finom, szemöldökszál formájú vágásokat ejtenek a bőrön, amiket festékpigmentekkel töltenek fel. A rajzolt szálacskák olyan vékonyak, hogy alig lehet őket megkülönböztetni az igazi szőrszálaktól. Az eredmény: természetes és szép!

Kinek ajánlott a microblading?

Szeretnél reggelente tökéletes szemöldökkel felébredni? És megspórolni magadnak az örökös átrajzolgatást és átpúderezést? Akkor a microbladinget neked találták ki! A kezelés azok számára is ideális, akiknek valamilyen oknál fogva – például egy betegség következtében – kihullott a szemöldökük.

Mindenesetre, ha nagyon világos eredményre vágysz, akkor nem valószínű, hogy a microblading lesz számodra a megfelelő eljárás. Valamint a kismamák és a szoptató anyukák is jobb, ha várnak ezzel a kezeléssel.

Microblading: amit tudnod kell, mielőtt belevágsz

A szakember

Szánj időt a szakember kiválasztására! Ügyelj a professzionalitásra, és mindenképp nézegesd meg a referencia képeket. Lehet, hogy az ismerősi körödben is van valakinek microblading tapasztalata? Egy professzionális stúdióban először egy tanácsadó beszélgetésre kapsz időpontot, amelyen minden kérdést tisztázhattok.

 

Tökéletes mérés

Ne aggódj, nem fognak a beleegyezésed nélkül egyszerűen csak az arcodra rajzolni valamit. Mielőtt a penge előkerül, az arcodat pontosan megmérik, és megkeresik a hozzád legjobban passzoló szemöldökformát és színt. A felrajzolt „skiccet” természetesen véleményezheted, és akár módosíthatsz is rajta.

 

A költségek

Legyünk őszinték: az olcsó ajánlatok mindig gyanúsak. Tehát inkább válaszd a minőséget – végtére is egy olyan dologról van szó, amit rád pillantva mindenki azonnal látni fog. Valószínűleg többtízezer forintos kiadással kell számolnod, viszont sok nő biztos abban, hogy megér ennyit áldozni a tartósan szép szemöldökökért.

​ 

Az évszak

Sok szakértő lebeszél a nyári kezelésről, mások azt mondják, hogy bármely évszakban elvégeztethető. Az viszont tény, hogy akár nyáron, akár télen szánod rá magad, kiadós napozást és fürdőzést vagy egy nyaralást a déli országokban semmiképp sem ajánlott a kezelés utánra tervezned. A legjobb, ha a kiválaszott stúdió szakemberei tanácsát kéred ki a témával kapcsolatban.

A fájdalmak

A fájdalomérzet egyénenként különböző. Mégis sok nő egyetért abban: igen, a microblading egy meglehetősen fájdalmas eljárás. A fájdalom mértéke nagyjából a tetováláséhoz hasonlítható. Egy kétórás kezelés után minden bizonnyal boldog leszel, hogy túl vagy rajta.

Előtte – utána – átszokás

Semmi pánik! Elsőre valószínűleg sokkolni fog, amit a tükörben látsz, mert az új szemöldökök kezdetben sötétebbnek és vastagabbnak hatnak a kívántnál. De ne aggódj, a kezelést követő héten kb. 40%-kal halványodik a színe, a vastagsága pedig 15%-kal csökken. A kipirosodás és a duzzadás is hamar elmúlik. Legkésőbb 28 nap múlva szeretni fogod az új szemöldöködet.

Nemcsak egy alkalom

Tudniillik tökéletes wow szemöldököd csak a második kezelés után lesz, amikor is elvégzik rajta az utolsó simításokat. Ugyanis a festék 40-60%-kal halványabb lesz az első kezelés után. A második időpontot általában 4-6 héttel az elsőt követően kapod. Olykor egy harmadik kezelés is szükséges a tökéletes eredményhez.

A frissen kezelt szemöldök ápolása

A tartósan szép eredményért a kezelés utáni 8-10 napban kerüld a szoláriumot, a szaunát, a napozást, a sportot, az erőteljes izzadást és a sminkelést, valamint vigyázz, hogy ne érje huzamosabb ideig víz a kezelt területet. Ha a bőr a gyógyulási fázisban elkezd lehámlani, semmiképp se kapard vagy csipkedd le.

A tartósság

A microblading szemöldökök a második kezelés után legalább 9 hónapig szépek maradnak, viszont sokan akár két évig is gyönyörködhetnek bennük. Azt sajnos senki sem tudja előre megmondani, hogy mennyire lesz tartós az eredmény, mert ez bőrtípusonként változó. Az olajos bőr például gyorsabban magába szívja a festéket, de az anyagcsere és az életmód is döntő fontosságú lehet.Tippünk:
Ha tudni akarod, hogy microblading nélkül miként varázsolhatod meséssé a szemöldöködet, olvass további cikkeket a témában az activebeauty.hu-n.