Active Beauty
Vegán dió kenyér

Színtiszta élvezet

Vegán dió kenyér

Minek örülnének a legjobban olykor az édesanyák? Annak, ha egyszer végre nem nekik kellene gondoskodniuk a reggeliről – és jó sokáig alhatnának!

Hozzávalók 1 kenyérhez:

  • 300 g gluténmentes zabpehely
  • 300 g napraforgómag
  • 180 g lenmag
  • 40 g chiamag
  • 100 g mandula
  • 50 g dió
  • 50 g kesudió
  • 8 ek. kókuszolaj
  • 3 ek. juharszirup
  • 700 ml víz
  • némi só

Elkészítés:

  1. Mind a mandula, mind a dió, mind a kesudió felét vágjuk apróra, és keverjük össze egy tálban az egész magokkal, a mandulával, a napraforgómagokkal, valamint a zabpehellyel.
  2. Keverjük össze egy másik tálban a kókuszolajat, a juharszirupot és a 700 ml vizet egy habverővel. Ezt követően tegyük bele a száraz hozzávalókat, valamint ízlés szerint sózzuk meg. Keverjük bele a chiamagot és a lenmagot, hagyjuk őket egy kicsit megduzzadni, majd gyúrjuk össze egy tésztává. Zsírozzunk ki egy kenyérsütő formát kókuszolajjal és tegyük bele a tésztát. Ezután pihentessük kb. 2 órán keresztül.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Süssük a kenyeret kb. 20–25 percig a kenyérsütő formában, majd pedig óvatosan borítsuk ki belőle. Tegyük egyből egy tepsire, és süssük további 40–50 percig, amíg szép aranybarna színt kap és megszilárdul. Hagyjuk teljesen kihűlni, és vigyük (édes vagy fűszeres) szendvicskrémekkel körítve az ágyba.

VEGÁN SZUSISZENDVICSEK