Active Beauty
Vargányatorta

Szigorúan grillezve

Vargányatorta

A tábortűz és a grillezett étel illata: élje át a tűzön sütés ősi szenvedélyét.

Grillezési mód: holland lábas (kb. 30 cm átmérőjű)

Hozzávalók 4–6 személyre:

  • 2 fej hagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 500 g vargányagomba
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • só
  • bors
  • szerecsendió
  • 4 tojás
  • 200 g mascarpone
  • 100 g reszelt parmezán
  • 100 g bazsalikom

Elkészítés:

  1. Szeleteljük fel a hagymákat, a fokhagymát pedig vágjuk vékony lapokra. Tisztítsuk meg a gombát, mossuk meg, és szeljük fel nagyobb darabokra.
  2. Pirítsuk meg egy öntöttvas serpenyőben a hagymát, valamint a fokhagymalapocskákat az olvasztott vajon, adjuk hozzá a vargányát, majd rövid ideig pirítsuk őket együtt. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, és tegyük félre.
  3. Alaposan keverjü kössze a tojásokat a mascarponéval, illetve a parmezánnal. Vágjuk durvára a bazsalikomleveleket, majd pedig mindent keverjünk össze a vargánya-hagyma-fokhagyma keverékkel.
  4. A holland edény alját béleljük ki sütőpapírral, majd oszlassuk el rajta egyenletesen a masszát. Tegyük rá a tetejét. Helyezzük a főzőedényt izzó faszénbrikettekre (alulra max. 7, a tetejére további 20 kerüljön). Süssük 45 percig lefedve.
  5. A tortát óvatosan borítsuk ki egy kőlapra, húzzuk le az aljáról a sütőpapírt. Végül pedig vágjuk fel nagy tortaszeletekre.

PASTA AL LIMONE