Menü

Pasta al Limone

Könnyű és ideális a meleg, nyári napokra.

Home » Gasztro és Sport » Pasta al Limone - 06.2017

Nincs időnk házilag elkészíteni a tésztát? A boltban kapható pasta is tökéletesen megfelel ehhez az ételhez. Válasszon hosszú tésztafélét (mint a spagetti vagy a linguine), hogy passzoljon a szószhoz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 100 g parmezán
  • 2 citromgerezd
  • 120 ml citromlé (3-4 citromból)
  • ¼ csokor petrezselyem (15 g)
  • 200 ml olívaolaj
  • ½ fokhagymagerezd
  • 1 ek. kristálycukor
  • 1 tk. Fleur de Sel (sóvirág)
  • 1 csipet fekete bors

A tésztához (alternatívaként használhatunk a linguine-hez vagy a spagettihez hasonló hosszú tésztát is):

  • 250 g durum búzadara vagy búzaliszt
  • 8 tojássárgája
  • 2 ek. tej

Elkészítés:

  1. A tésztához öntsünk lisztet a munkafelületre, a liszthegy közepébe alkossunk egy krátert, amibe öntsük bele a tojásokat és a tejet. Kívülről kezdve gyúrjuk az egészet tésztává – végezzük ezt legalább 10 percen keresztül, hogy a tojások a lisztben lévő gluténnal elvegyüljenek és ezáltal rugalmas tésztát kapjunk. Formázzuk a tésztát gömbbé, csomagoljuk be folpackba és legalább 1 órára tegyük a hűtőbe pihenni. Majd kézzel lapítsuk ki és nyújtófával nyújtsuk egyenletesen vékonyra. A tésztának olyan vékonynak kell lennie, hogy ujjaink átlátszódjanak rajta. Rolád módjára csavarjuk fel a kezünkkel. Egy éles késsel vágjuk a tésztát kívánt szélességűre (1–3 cm), válasszuk szét a csíkokat és szárítsuk meg őket. Tésztakészítő gép segítségével, a megfelelő hengerrel alkossunk belőle tésztát.
  2. Reszeljük le a parmezánt. Reszeljük le a citrom héját, nyomjuk ki a citrom levét. A petrezselymet vágjuk finomra. Cukrozzuk, sózzuk, borsozzuk. A szósznak édes-savanyú ízűnek kell lennie, ha túl savanyú lenne, ellensúlyozzuk egy kis cukorral.
  3. Egy edényben forraljunk vizet. Sózzuk és főzzük a tésztát al dentére.
  4. Szűrjük le a kész tésztát és még forró állapotában keverjük össze a szósszal. Azonnal tálaljuk.

Tipp: A citromos szósz a tésztát könnyűvé és nyáriassá teszi. A pasta készítésénél fontos, hogy a tészta sima és rugalmas legyen  – éppen ezért nem kell bele sót sem tenni.

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk