Menü

Valentin-napi pezsgőkoktélok

11 recept

Home » Gasztro és Sport » Receptek » Valentin-napi pezsgőkoktélok - 02.2018

Nincs is elegánsabb ital a pezsgőnél, éppen ezért fogyasztjuk előszeretettel ezt a habzó nedűt a szerelem ünnepén is. Hogy az idei Valentin-nap még különlegesebb legyen, készítsen pezsgőből koktélt – akár többfélét is. Mi most egyből tizenegy különböző pezsgőkoktél receptjét osszuk meg Önnel, hogy legyen miből válogatnia.

Mimóza

Ez a klasszikus koktélrecept, amely egyébként a mimóza virágról kapta a nevét, Valentin-napon is megállja a helyét: öntsünk a pezsgőspohárba 30 ml narancslevet, majd töltsük fel a poharat pezsgővel.

Lemon

A fanyarabb ízek kedvelőinek ajánljuk: öntsünk a pezsgőspohárba 100 ml vodkát, némi frissen facsart citromlevet, majd töltsük fel a poharat pezsgővel.

VALENTIN-NAPI AJÁNDÉKÖTLETEK

Black Velvet

A sörkedvelők különösen odalesznek érte: a pezsgőspoharat fele-fele arányban töltsük tele fekete sörrel (például Guinness-szel) és pezsgővel.

Kir Royal

A franciák nagy kedvence ez a pezsgőkoktél, amely még színében is illik a Valentin-naphoz: a pezsgőspohárba öntsünk 15 ml feketeribizli likőrt (azaz Crème de Cassis-t), majd töltsük fel a poharat pezsgővel.

Bellini

Íme egy másik legendás pezsgőkoktél, ez azonban az olaszok nagy kedvence: 60 ml baracklevet öntsünk a pezsgőspohárba, majd töltsük fel a poharat pezsgővel.

A Bellini koktél nem más, mint a baracklé és a pezsgő tökéletes kombinációja.

Kombucha

A kombucha teát Kínában a halhatatlanság italának nevezik. Ha ilyet iszunk Valentin-napon, minden bizonnyal a szerelmünk is halhatatlan lesz: öntsünk a pezsgőspohárba 90 ml lehűtött kombucha teát, egy kevés frissen facsart narancslevet, majd töltsük fel a poharat pezsgővel.

Sparkling Bees Knees

Hogy mi köze ennek a koktélnak a méhecskék térdéhez? Valószínűleg nem sok, maximum annyi, hogy tartalmaz mézet, amitől igazán finom ízt kap: öntsünk a pezsgőspohárba 35 ml gint, 25 ml frissen facsart citromlevet és 25 ml mézet, majd töltsük fel a poharat pezsgővel.

VALENTIN-NAPI PROGRAMAJÁNLÓ

The Rose Noir

Az amerikaiak előszeretettel fogyasztják ezt a pezsgőkoktélt a szerelem ünnepén, hiszen már a neve is rózsás: öntsünk a pezsgőspohárba 45 ml vodkát, 15 ml frissen facsart citromlevet, valamint másfél teáskanál szederpürét. Végezetül töltsük fel a poharat pezsgővel.

Strawberry Lemonade Spritzer

Aki szereti a limonádét, az szavazzon erre a koktélra: öntsünk a pezsgőspohárba 120 ml citromos limonádét, tegyünk bele néhány szelet epret, majd töltsük fel a poharat pezsgővel.

A Strawberry Lemonade Spritzer koktél tökéletes választás a limonádét kedvelők számára.

Pineapple Coconut

A Pina Coladára hasonlít leginkább ez az italkülönlegesség, csak természetesen pezsgős változatban: öntsünk a pezsgőspohárba 45 ml ananászlevet, 45 ml kókuszvizet, majd töltsük fel a poharat pezsgővel.

French 75

A sor végére hagytuk a világ egyik legelegánsabb pezsgőkoktélját, amelyet a párizsi New York Bárban alkottak meg az első világháború alatt: öntsünk a pezsgőspohárba 30 ml konyakot, 15 ml frissen facsart narancslevet, majd töltsül fel a poharat pezsgővel.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk