Menü

Legyen Valentin-nap minden nap!

Tippek a jobb párkapcsolatért

Home » Életmód » Legyen Valentin-nap minden nap! - 02.2018

A párkapcsolatunk az egyik legfontosabb kapcsolat az életünkben, mégis hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen fontos ápolni azt, illetve folyamatosan dolgozni kell rajta. Most, hogy közeledik a Valentin-nap, a szívecskékkel és rózsákkal borított ötletek helyett praktikus tanácsokat adunk, amelyekkel még jobbá teheti párkapcsolatát.

SZERELMES ÉTELEK A SZERELMESEK NAPJÁRA

Ismerjük meg jobban a partnerünket!

Még ha több éve is alkotunk egy párt, biztosan vannak olyan dolgok, amelyeket még nem tudunk a másikról. Szánjunk hát rendszeresen időt arra, hogy régi emlékekről és jövőbeli vágyakról, célokról beszélgethessünk – persze az egésznek csak úgy van értelme, ha nyitottan és érdeklődően fordulunk partnerünk felé. A Valentin-napi randevú például tökéletes alkalom arra, hogy romantikus körülmények között arról kérdezgessük egymást, hogy mit várunk a kapcsolatunktól, milyen magánéleti terveink vannak vagy akár a múltbéli szép emlékeinket felidézzük. Emlékszik például arra, hol csattant el az első csók vagy mikor mondta a másiknak először, hogy “Szeretlek”?

Romantikus körülmények között a legjobb megvitatni párkapcsolati kérdéseinket

Értékeljük egymást!

Egy jó kapcsolatban a pozitív és negatív reakciók aránya 5:1-hez. Azaz ha a szerelmünk mond nekünk valamit, arra az esetek nyolcvan százalékában kedvesen és optimistán reagálunk. Ez csak úgy lehetséges, ha minden helyzetben a jót, illetve párunkban is a pozitívumokat keressük. Fontos továbbá, hogy mindig értékeljük – és ki is fejezzük – azt a törődést és figyelmet, amivel a másik felénk fordul. Legyünk hálásak a legapróbb, mindennapi jó dolgokért, amik velünk történnek.

VALENTIN-NAPI AJÁNDÉKÖTLETEK

Ne felejtsük el a visszaigazolásokat!

Fontos a munka, a háztartás és még megannyi dolog, de fontos az is, hogy partnerünk mellett álljunk, ha kell, illetve meghallgassuk, ha vívódik valamin. Épp ilyen jelentőséggel bír az is, hogy a másik folyamatosan kapjon visszaigazolásokat, hiszen csak így lehet biztos benne, hogy minden jól működik. Ez ellenkező esetben még fontosabb: honnan tudná, hogy valami probléma van a párkapcsolatunkban, ha annak semmi jelét nem adjuk?

A folyamatos visszaigazolás partnerünk felé fontos alapköve egy jól működő kapcsolatnak

A vitákat nyugodtan rendezzük!

Nincs olyan párkapcsolat, amelyben ne lennének kisebb-nagyobb konfliktusok. A párok többsége pedig folyton ugyanazokon a problémákon veszekszik, mert nem találnak rájuk megoldást – talán épp azért, mert görcsösen erre törekednek. Azok a párok ugyanis sokkal jobban tudják kezelni a konfliktusokat, akik higgadtan képesek átbeszélni a dolgaikat, nem a probléma megoldására fókuszálnak, hanem a másik érveit próbálják elfogadni és igyekeznek beleképzelni magukat a társuk helyzetébe.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk