Active Beauty
Új év, új szokások

Frissítsétek fel a kapcsolatot!

Új év, új szokások

Egy kapcsolaton mindig dolgoznunk kell, ha azt szeretnénk, hogy valóban örökké tartson. Sok esetben több odafigyelésre és még számos más teendőre lesz szükség ahhoz, hogy sikeresen felfrissítsük. Alábbiakban hoztunk pár tippet, melyek ebben lesznek a segítségünkre.

Hangnem

Egy bizonyos idő elteltével már nem úgy szólunk a másikhoz, mint ahogy azt megérdemli. Ezt sok esetben észre sem vesszük, de ettől még megbántjuk vele a párunkat. Épp ezért kezdjünk fokozottan figyelni arra, hogy milyen hangnemben szólítjuk meg, illetve milyen stílusban válaszolunk neki. Nagyon fontos, hogy mindig tisztelettudóan beszéljünk a másik féllel, és éreztessük vele, hogy fontos a véleménye, illetve a mondanivalója számunkra.

Elvárások átgondolása

Mit várunk el a partnerünktől? Elvárjuk tőle, hogy megfeleljen az elképzeléseinknek? Csalódottak vagyunk, ha nem úgy reagál, ahogy szeretnénk? Lehet, hogy ezek miatt hibáztatjuk a párunkat, viszont nem beszélünk vele a problémáinkról, hanem magunkban tartjuk azokat? Ezzel a viselkedéssel rendkívül rossz hangulatot teremtünk. Épp ezért azt javasoljuk, hogy gondoljuk át az elvárásainkat, és tudatosítsuk magunkban, hogy nem tudjuk megváltoztatni, illetve átnevelni a párunkat. Nem a szülei vagyunk, hanem a partnere, és el kell fogadnunk olyannak, amilyen.

5 TÉMA, AMIRŐL MINDEN PÁRNAK BESZÉLNIE KÉNE

Bókoljunk

Egy bóknak óriási ereje van, ugyanis ösztönösen reagálunk rá. Teljesen lényegtelen, hogy miért bókolunk, az a fontos, hogy elmondjuk az érzéseinket, illetve tudassuk a párunkkal, hogy mi tetszik nekünk. Ne tartsuk magunkba! Mindig használjuk ki az adott pillanatot, és próbáljunk olyan dolgokra figyelni, amiket eddig észre sem vettünk! Indítsuk egy bókkal az új évet!

Töltsünk egymással több időt

Egy kapcsolat kezdetén folyamatosan keressük a másik társaságát, és legszívesebben minden másodpercben együtt lennénk vele. Idővel ez azonban megváltozik, ugyanis beköszöntenek a szürke hétköznapok. De ez nem azt jelenti, hogy nem is akarunk időt tölteni a másikkal, épp ellenkezőleg, másra sem vágyunk, mint közös programokra. Mostantól épp ezért ne csak vágyakozzunk, hanem ténylegesen töltsünk el időt egymással.

A SZERELEM PSZICHOLÓGIÁJA

Apró meglepetések

Mindenki örül annak, ha néha meglepik valamilyen kis figyelmességgel. Ez lehet egy virágcsokor, a kedvenc csokoládénk vagy egy finom otthoni vacsora. Ezáltal tudatjuk a párunkkal, hogy gondolunk rá és fontos számunkra a boldogsága. Az ilyen pillanatok pedig nem csak a másik félnek szereznek örömteli pillanatokat, hanem nekünk is.