Active Beauty
Turbócsiga piskótatekercs

Garantáltan rácsavarodsz

Turbócsiga piskótatekercs

HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

  • 3 nagy tojás
  • 120 g dmBio teljes értékű nádcukor
  • 4 ek. szénsavas ásványvíz
  • 120 g dmBio búzaliszt (T550)
  • 8 g dmBio borkő sütőpor
  • 150 g piros ribizlilekvár (esetleg dmBio málna extradzsem)
  • Profissimo sütőpapírívek a tepsire
  • konyharuha a felcsavaráshoz
  • cukor a megszóráshoz

A DEKORÁLÁSHOZ:

  • Kinder csoki szeletekdarabokra vágva
  • cukorszemek
  • puha dmBio tejcsokoládé

CÉKLACSIPSZ

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Válasszuk szét óvatosan a tojásokat, a fehérjét és a sárgáját tegyük külön tálba. Fontos, hogy a tojásfehérjébe ne kerüljön a sárgájából, különben nem lehet jól felverni azt.
  2. Ezt követően verjük a fehérjét kemény habbá. Egészen fehér masszát kell kapnunk.
  3. Keverjük a sárgáját a cukorral jó habosra. Adjuk hozzá az ásványvizet.
  4. Ebbe a habos masszába kerül most a sütőporral elkevert liszt. Egy habverővel kanalanként keverjük hozzá óvatosan – és ezt folytassuk mindaddig, míg elfogy a liszt.
  5. Utolsó lépésként a tojásfehérjehabot is adjuk a tésztához. Fontos, hogy ezt is óvatosan keverjük bele, hogy megmaradjon a tészta légiessége.
  6. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra légkeveréses üzemmódon, és béleljük ki a tepsit sütőpapírral. A tésztát kenjük egyenletesen a sütőpapírra. A tekercs 12 perc alatt elkészül a sütőben. Nem szabad túlságosan megbarnulnia, aranybarna szín a cél.
  7. Szórjunk meg egy tiszta konyharuhát vékony rétegben cukorral. Vegyük ki a készre sült piskótát a sütőből. Emeljük meg a sütőpapírt két sarkánál fogva (vigyázat: forró!), és borítsuk a tésztát a becukrozott konyharuhára. Most húzzuk le róla óvatosan a sütőpapírt, majd tegyük vissza a megsült tésztára, és így csavarjuk fel a konyharuhával.
  8. Hagyjuk kihűlni a tésztát. Ezt követően óvatosan tekerjük ki, kenjük meg a lekvárral, és még egyszer, utoljára tekerjük fel (most a konyharuha nélkül).
  9. Vágjuk a tekercset néhány centiméter széles szeletekre, majd egy pici darabot csavarjunk le belőle. Dekoráljuk a csigákat Kinder csokoládé darabokkal és cukorszemekkel. Hogy a szemek ne potyogjanak le, a legjobb, ha egy kevés nagyon puha csokoládéval ragasztjuk oda őket.