Menü

Trendi babanevek és jelentésük

Minek nevezzelek?

Home » Család » Trendi babanevek és jelentésük - 12.2017

Hogy melyek voltak 2017-ben a legnépszerűbb babanevek, várhatóan csak 2018 első negyedévében fog kiderülni. Mi most nem is a statisztikákra szeretnénk koncentrálni, sokkal inkább csak inspirációt adni a gyermekáldás előtt álló szülőknek. Szubjektív listánkban jöjjenek hát a legtrendibb babanevek, illetve jelentéseik!

 

Népszerű fiú babanevek

Milán

A Milán szláv eredetű név, jelentése: kedves.
A Milán név nagy munkabírású személyiség kialakítását segíti. Megbízható, független és türelmes. Ha valamit elvállalt, azt biztos, hogy teljesíteni is fogja. Otthonszerető, nyugodt és megbízható egyéniség.

MI LEGYEN A BABA NEVE?

Zsombor

A Zsombor bolgár-török-magyar eredetű név, jelentése: bölény.
A Zsombor név sokoldalú, közvetlen személyiség kialakulását támogatja. Társaságkedvelő, szeret énekelni és táncolni. Nagyon emocionális, ugyanakkor rendkívül nagyvonalú.

Játékvasúton szereplő betűkből kirakott nevek

Áron

Az Áron héber eredetű név, jelentése: ihletett, tisztánlátó.
Az Áron név erős hangulatingadozást idézhet elő viselőin. Van, hogy rózsaszínben látják a világot és úgy érzik, nincs számukra lehetetlen, máskor pedig semmihez sincs kedvük és csak magukat sajnáltatják.

ÍGY JELENTETTÉK BE A SZTÁROK, HOGY BABÁT VÁRNAK

Benedek

A Benedek latin eredetű név, jelentése: áldott.
A Benedek név független személyiség kialakulását segíti. E név viselői kedvelik a kihívásokat, szívesen járnak járatlan utakon. Kiváló vezetők, rendkívül erős egyéniségek.

Kornél

A Kornél latin eredetű név, jelentése: somfa, szarv.
A Kornél név viselője számára a legfontosabb az érzelmi biztonság. Mindig a tökéletességre törekszik. Szeret irányítani másokat, ugyanakkor a segítségnyújtást sem felejti el. Önbizalma magas.

 

Népszerű lány babanevek

Emma

Az Emma germán eredetű név, az Erm-, Irm- kezdetű női nevek önállósult becézője, jelentése: nagyság. Az Emma név olthatatlan érdeklődést adhat. Viselője folyton új kalandokba csöppen, éppen ezért fontos számára a szabadság. Kreatív ötletei megvalósításához térre van szüksége.

Luca

A Luca név a Lúcia régi magyar formája, jelentése: virradatkor, hajnalhasadáskor született.
A Luca olyan személyiség kialakulását támogatja, aki kiváló munkaerő. A maga tempójában szeret dolgozni, utálja, ha sürgetik.

Mosolygó várandós nő egy tábla előtt áll, amelyen egy ráirányuló üres szövegbuborék szerepel

Csenge

A Csenge magyar eredetű név, jelentése ismeretlen.Egy feltételezés a cseng igéből származtatja.
A Csenge név független, jó üzleti érzékkel rendelkező személyiség kialakulását támogatja. Remek vezető válhat belőle. Az anyagi siker motiválóan hat rá.

FIÚ VAGY LÁNY? EZEKBŐL A JELEKBŐL KIDERÜLHET!

Mira

A Mira latin eredetű név, jelentése: csodálatos. A Mirabella becézőjének önállósulása.
A Mira név energikus, rendkívül erős akaratú személyiség kialakításában segít. Találékony, leleményes, aki mindig áll az új kihívások elébe.

Dalma

A Dalma név Vörösmarty Mihály névalkotása a dal szóból, jelentése: testes.
A Dalma név olyan egyéniség kialakulását támogatja, aki kissé visszahúzódó. Döntéseket nehezen hoz. Számára a legfontosabb az otthon és a család.

 

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk