Menü

A tökéletes tusvonal nyomában

Trükkök és technikák

Home » Szépség » A tökéletes tusvonal nyomában - 04.2018

Bár a tusvonal ördöngöségnek, csak a megfelelő eszközöknek és technikáknak kell birtokában lenni. Összegyűjtöttük a legtutibb sminktippeket, amelyekkel Ön is könnyedén készíthet tökéletes tusvonalat.

A SMINK MONDJA MEG, HOGY KI VAGYOK?

Mi a különbség a hagyományos szemceruza, a gél állagú szemceruza és a filces szemhéjtus között?
Látszólag ez a három termék teljesen egyformának tűnhet, azonban, ha különbséget tudunk tenni közöttük, akkor azt is tudjuk, hogy melyik a legideálisabb számunkra, ha tusvonalat szeretnénk készíteni.

  • A hagyományos szemceruza matt hatású és könnyű vele dolgozni, kezdők számára is ajánlott.
  • A gél állagú szemceruza szintén mattra szárad, azonban sokkal jobban siklik a szemhéjon. Vékony és vastag tusvonal egyaránt húzható vele.
  • A filces szemhéjtussal lehet a legtökéletesebb eredményt elérni. Elvékonyodó ecsetrészének köszönhetően hajszálvékony tusvonalat is húzhatunk vele.
A filces szemhéjtus elvékonyodó végével igazán tökéletes tusvonal húzható.

Milyen tusvonal illik a szemformájához?
Hiába a jó technika és a megfelelő szemhéjtus, ha nem tudjuk, milyen tusvonal illik leginkább a szemformánkhoz, akkor mit sem ér az egész. Vegyük hát sorra a lehetséges opciókat!

  • Ha Önnek mandula formájú a szeme, akkor a belső szemzugából nagyon vékony tusvonalat indítson el, amely a külső szemzug felé haladva egyre vastagszik, az úgynevezett fecskefarok pedig rövid és enyhén felfelé áll.
  • Ha Önnek szomorú szeme van, azaz a külső szemsarok lejjebb van, mint a belső, akkor a tusvonallal vidámabbá tehető a tekintete. Ehhez a tusvonalat a szem középső részétől kezdjük fel 45 fokban felfelé húzni, a fecskefarok pedig bátran kunkorodjon felfelé.
  • Ha Önnek kerek szeme van, akkor nemcsak a felső, de az alsó szempillatövet is érdemes kontúrozni egy egyformán vékony vonallal, és hogy a tekintete kissé cicásabb legyen, a tusvonal végét oldalra kihúzni.

3 FRISS TAVASZI SMINK

Hogyan húzhat mindig tökéletes tusvonalat?
Sokan arra esküsznek, hogy csukott szemhéjon kell egyszerűen végig húzni a szemhéjtust, de szerintünk nem ez a legkönnyebb technika, ráadásul a végeredmény egyenetlen lehet. Azt javasoljuk, hogy a felső szempillatőbe rajzoljon apró pöttyöket olyan vonalban, ahogy a tusvonalnak lennie kellene. Ha megvan ez a mankó, akkor utána határozottabb mozdulattal végig húzhatja a szemhéjtust a szemhéján, amelyet nem csuk be teljesen, csak lefelé néz – éppen ezért érdemes egy kistükröt használni a tusvonal elkészítéséhez, amely nagyjából a szánk magasságában helyezkedik el.

És mit tegyen, ha elrontotta?
Nem kell elölről kezdeni a sminkelést! Elég, ha egy fültisztító pálcára tesz egy kevés micellás vizet, és azzal kijavítja a hibát. Az apró egyenetlenségek eltüntetésére korrektort is használhat, amelyet egy kisebb fejű, lapos sminkecsettel precízen felvihet a problémás területre.

Nézze meg, melyek a leghíresebb tusvonal típusok, melyik kinek a nevéhez kötődik, illetve hogyan is kell azokat elkészíteni!

 

 

MentésMentés

MentésMentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk