Menü

Tiszta otthon gond nélkül, gyorsan!

Tippek takarításhoz

Home » Életmód » Otthon » Tiszta otthon gond nélkül, gyorsan! - 09.2017

Akár az időnk, akár az energiánk kevés ahhoz, hogy otthon rendet tegyünk és kitakarítsunk, ezek a praktikák mindenképp jól jönnek majd. Vesse be őket a fürdőszobában, a konyhában és a lakás többi részében, hogy tiszta otthonban pihenhesse ki magát.

Tiszta és jó illatú hűtő
Nem szívesen állunk neki a hűtő kitakarításának, mert egyrészt hatalmas, másrészt rengeteg minden van benne. Ha azonban tudnánk, hogy milyen sok bacilus hemzseg a belsejében, egy pillanatig nem gondolkoznánk, és ahogy “a nagy könyvben” meg van írva: havonta takarítanánk ki. És természetesen a megfelelő eszközökkel, például fogkefével suvickolnánk át minden apró sarkot, mélyedést, hogy biztos makulátlan tiszta legyen az egész. Ráadásul nagyon fontos, hogy minden tisztításkor új takarítóeszközöket – így például szivacsot – használjunk, így lesz valóban tökéletes a végeredmény. Érdemes beszererezni egy kifejezetten hűtők takarítására kifejlesztett törlőkendőt, amivel hetente gyorsan áttörölhetjük fridzsiderünket. Ha pedig szeretnénk a friss, “tiszta’ illatot sokáig megőrizni hűtőnkben, tegyünk egy kis tányérba kávézaccot, ami tökéletes szagtalanító.

TAKARÍTÁS RENDSZERBEN, SZÓRAKOZTATÓAN!

Csíkmentes ablakok és tükrök
Ablakot csakis arra megfelelő időben szabad tisztítani. Tehát ha esik az eső vagy fúj a szél, eszünkbe ne jusson az ablakpucolás. Ha azonban alkalmas az idő, kezdjük először a keretekkel, majd csak azután álljunk neki az üvegnek. Azt felülről lefele tisztítsuk, és érdemes a vizet vagy a tisztítószert gumis ablaktisztítóval lehúzni, úgy talán kevésbé lesz csíkos száradás után a felület. Kisebb ablakok és tükrök megtisztítására érdemes otthon mindig tartani ablaktisztító kendőt, amivel csak gyorsan áttöröljük az üveg felületeket és már el is tűntek azok a fránya ujjlenyomatok.

Az ablakok tisztítása során érdemes gumis ablaktisztítót és ablaktisztító kendő is használni a tiszta üveg eléréséhez

Bútorok
A bútortisztítás talán az egyik leglátványosabb takarítási folyamat. A por ugyanis nagyon látványos, és sajnos hamarabb meg is látszódik, mint szeretnénk. Ezért rendszeresebben is kell foglalkozni vele, mint mondjuk az ablakokkal. Fa bútorainkat hetente egyszer vizes törlőkendővel, majd utána szárazzal teljesen simára töröljük át, hogy ne száradjon rá véletlenül se vízcsepp. Ha szeretnénk az újbóli porosodást kicsit kitolni, akkor érdemes kipróbálni olyan bútortisztító kendőket, amelyek antisztatikus formulájuknak köszönhetően csökkentik a porképződést, ráadásul még csíkmentesek is maradnak a takarítás után.

A Denkmit bútortisztító kendői csökkentik a porképződést és segítenek csíkmentesen tisztává varázsolni a bútorokat

Hogy sokáig ragyogjon a padló
A leghatásosabb és legegyszerűbb trükk a konyha padlójára a szappanos víz – amennyiben kőpadlóról van szó. Ha kisebb a szennyeződés, mondjuk egy padlótisztító kendő is megteszi, erősebben szennyezett felületnél azonban érdemes kipróbálni a zsíroldó mosogatószert is, vagy végszükség esetén az ecetet is. A fugákkal viszont nehezebb lesz a dolgunk. Ha nagyon elszürkült, szórjunk rá szódabikarbónát, majd dörzsöljük át egy fél citrommal. Ha végeztünk, akkor pedig töröljük szárazra.

Az apróságok is számítanak
Ami nem látszódik, az nincs, vagy ami nincs annyira szem előtt, azt sokszor elfelejtjük ki-, illetve letakarítani. Pedig a por a szekrény tetején és a bútorok mögött is megáll, vagy az ágy alatt is össze tud gyűlni. És akkor ne feledkezzünk meg például a tükrök, vagy a családi fotók kereteiről, a konnektorokról, vagy például a kilincsekről, amit a legtöbb ember elfelejt letakarítani. Utóbbire legegyszerűbb egy sima hygiene kendő, amivel csak áttöröljük néhány naponta otthonunk kilincseit és már nem is kell aggódnunk a bacik miatt.

Denkmit nedves törlőkendő hűtő 25db
Bio alkohollal. Hatékonyan tisztít. Semlegesíti a kellemetlen szagokat. A higiénikus tisztaságért. Ideális hűtőtáskákhoz is. A bio alkoholt tartalmazó lotion speciálisan az élelmiszerekkel érintkező felületek tisztítására alkalmas.
Denkmit hygiene törlőkendő 15db
Szaniterek és kisebb alkoholálló felületek (pl. kilincs) tisztító hatású fertőtlenítésére alkalmazható. Megbízható védelmet nyújt. A higiénikus otthonért. Praktikus utazás során is.
Denkmit bútortisztító kendő 24db
Az értékes olajok segítségével kíméletesen tisztít. Csíkmentes felület, nem szükséges utántörölni. Antisztatikus formulájának köszönhetően csökkenti a porképződést. A kellemes illatú Denkmit nedves bútortisztító kendő ápoló hatóanyagai hatékonyan megtisztítják a bútorfelületeket és segítenek megakadályozni a szennyeződésképződést.
Denkmit padlótisztító kendő 15db
A mikroszálas Denkmit nedves padlótisztító kendő ideális megoldás a szennyezett padlók gyors és kényelmes tisztítására. Az antisztatikus formulának köszönhetően kevesebb por rakódik le. A csíkmentes és csillogó tisztaságért. Minden mosható felületre használható.
Denkmit ablaktisztító kendő 20db
A Denkmit ablaktisztító kendő alkalmas üveg felületek, tükör, szélvédő és más sima felület tisztítására. Eltávolít olyan szennyeződéseket, mint zsír, nikotin, por és ujjlenyomatok. Ragyogó tisztaságot eredményez pillanatok alatt. A speciális összetevők védőréteget képeznek, amely megvédi a felületeket az újraszennyeződéstől.

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk