Active Beauty
Testrészek, ahová nem kenünk napvédő terméket

Pedig kellene!

Testrészek, ahová nem kenünk napvédő terméket

A legtöbb ember számára már átment az üzenet: napvédő nélkül nem szabad napra menni. Szóval bekenjük az arcunkat, a vállunkat, a hátunkat meg a lábunkat, és máris biztonságban érezzük magunkat a nap alatt. Az érzékenyebb bőrűek – valószínűleg rossz tapasztalatból – jól tudják, ennél jóval alaposabbnak kell lenni! De lássuk, melyek azok a testrészek, amelyeket nem szabad még kihagynunk, ha felvisszük a napvédő terméket!

Ajak
Míg az arcukat a legtöbben bekenik, az arc egyik legfontosabb részéről, az ajakról megfeledkeznek. Pedig az egész testünkön az ajkunkon a legvékonyabb a bőr, tehát nagyon könnyen le tud égni. Hogy ezt megelőzzük, használjunk SPF-et tartalmazó ajakápoló terméket, mielőtt a napra megyünk.

Fül
Apró testrész, mégsem elhanyagolható, ha napvédelemről van szó, hiszen könnyen leég. Ha tehát az arcunkra felvisszük a napvédő terméket, csak kenjük tovább a fülünk irányába – egyszerű, nem?

Fejbőr
Sokan azt hiszik, hogy a haj teljesen megvédi a hajat a nap sugaraitól, pedig ez nem igaz! Még akkor sem szabad megfeledkezni a fejbőr védelméről, ha sűrű hajjal vagyunk megáldva. A választékunkra és minden szabadon lévő részre érdemes napvédőt felvinni, mielőtt napra megyünk. Krémes termékek helyett a fejbőrre sokkal egyszerűbb spray-s kiszerelésű napvédőt használni. Aki pedig attól tart, hogy ezek túl zsírossá teszik a haját, tegyen próbát a száraz olajjal!

Hónalj
A borotválkozás utáni kellemetlen, égő érzés semmi ahhoz képest, amilyen diszkomfort érzetet tud okozni a legégett hónalj! Hogy ne történhessen velünk ilyen, kenjünk egy réteg napvédőt a hónunk alá is. Várjunk pár másodpercet, mielőtt letesszük a karunkat, így lesz ideje a terméknek teljesen beszívódni.

Haj
Oké, a haj nem tud úgy leégni, mint mondjuk a fejbőr, de a haj naptól való védelme is nagyon fontos. Különösen akkor, ha festett vagy szőkített frizuránk van. A védelmet letudhatjuk úgy is, ha mindig kalapot viselünk, azonban ennél sokkal életszerűbb megoldás, ha időről időre befújjuk tincseinket SPF-et tartalmazó hajápolóval.

Kézfej
Bár a kezünkkel visszük fel mindenhová a napvédőt, a szakértők szerint mégis a kézfej az egyik leggyakrabban védelem nélkül hagyott testrészünk. Ha tehát végeztünk egész testünk bekenésével, gondoskodjunk arról, hogy kézfejünket is védetté tegyük. És ne felejtsük, hogy minden kézmosás után újra be kell kenni! Hasznos tipp: kézkrémünket cseréljük le egy olyan termékre, amely napvédőt is tartalmaz!

Fenék
Még ha sortos bikiniben vagy hosszított, retró stílusú fürdőruhában is vagyunk, a fenekünk akkor sincs teljesen védve a naptól. A bikinialsók és a trükkös fürdőruhák csúszkálnak ide-oda, így pedig hátsónkat is szabadon érhetik a káros napsugarak. Lábunk bekenésekor éppen ezért fontos bekrémezni a fenekünket is!

Mentés