Menü

10 árulkodó jel arra, hogy tehetséges a gyermekünk

Zseni születik

Home » Család » Gyereksarok » 10 árulkodó jel arra, hogy tehetséges a gyermekünk - 01.2020

A legtöbb szülő szeretné, ha gyermeke tehetséges lenne, azonban sokszor azt sem tudjuk, hogy egyáltalán milyen jelekre ajánlott figyelnünk. Most erre derítünk fényt.

Íme 10 jel, amiből kiderülhet, hogy gyermekünk tehetséges

  1. Rendkívül jó emlékezőképesség

A nagyon tehetséges gyermekek képesek arra, hogy rendkívül gyorsan visszaemlékezzenek, és vissza is tudják adni a számukra új információkat.

  1. Szeretik a könyveket

A kiváló tehetséggel megáldott gyerekek, amint megtanulnak olvasni, nem hajlandóak letenni a könyveket, így minden szabad percben olvasnak. Sőt mi több, még a barátaiknak is szívesen olvasnak meséket.

  1. Jó lexikális tudás

Tejesen normális és természetes, ha a tehetséges gyerekek rendkívül komplex, összetett mondatokat használnak. Még ha ilyen esetben sokak szemében inkább okoskodóknak tűnik is.

ÍGY NEVELJÜNK BÁTOR GYEREKET

  1. Nagyon figyelmesek

A természetükben van, hogy minden apró részletre odafigyelnek, és utánozzák is azokat.

  1. Kíváncsiak

A tehetséges gyermekek számára ugyanolyan érdekes a környezetük, mint a könyvek vagy a játékok, épp emiatt minden iránt érdeklődnek, és tesznek fel rengeteg kérdést.

  1. Szeretik a magányt

Teljes mértékben meg vannak azzal elégedve, ha egyedül, egymagukban tölthetnek el időt. Ilyenkor szeretnek rajzolni, valamit építeni vagy könyvet olvasni.

  1. Analitikus készség

Nem csupán az új információkat képesek könnyedén magukba szívni és elsajátítani, de a következő lépést is pillanatok alatt ki tudják következtetni.

HÓDÍT A SHARENTING

  1. Van egy szenvedélyük

A tehetséges gyermekeknek mindig van egy olyan dolog az életükben, amiért szenvedélyesen rajonganak, és mindent megtesznek azért, hogy minél többet tudjanak meg róla.

  1. Új dolgok teremtése

A zseni gyerekek szeretnek más gyerkőcökkel játszani. Ilyenkor azonban gyakran új szabályokat, vagy akár egy teljesen új játékot is képesek kitalálni.

  1. Komolyak

Más gyerekhez hasonlóan ők is szeretnek sokat nevetni és játszani, de gyakran sokkal jobban viselkednek. A többi gyerkőc csínytevései nem igazán érdeklik őket.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk