Menü

Tavaszi nagytakarítás

Méregtelenítés a hajnak és a bőrnek

Home » Szépség » Szépségápolás » Tavaszi nagytakarítás - 03.2019

Egy új kezdetről álmodozik? Itt az idő, hogy végre megszabaduljon a méreganyagoktól, hogy a haja, illetve a bőre is fellélegezhessen. Lássuk, mi minden kell ahhoz, hogy szép legyen a tavasz kezdetére.

Globális felmelegedés, klímaváltozás, kipufogógázok és szmog – a környezeti problémák ma a népesség jelentős részének mindennapi problémát jelentenek, és sokakban felébresztik a vágyat arra, hogy óvintézkedéseket tegyenek. Nő a nyomás a hatóságokon, de a hétköznapi élet sok területén is újra kell gondolni a dolgokat, legyen szó akár a hulladék csökkentéséről, élelmiszer-vásárlásról vagy éppen a szépségápolásról. Mert a légszennyezés és társai többek közt az emberi test legnagyobb szervére, a bőrre is hatással vannak.

HAJÁPOLÁSI MÍTOSZOK: IGAZAK VAGY SEM

Méregtelenítés a hajnak, illetve a fejbőrnek

Nemcsak a bőr, hanem a haj is ki van téve a külső stresszhatásoknak. A nyirkos időjárás, az UV-sugárzás, a szélsőséges hideg vagy épp meleg kiszárítják a hajat és irritálják a fejbőrt, éppúgy, mint a vízkő vagy a klór. A fejen ezenkívül lerakódnak az elhalt hámsejtek, a környezet méreganyagai, a por és az ápolótermékek maradványai, amelyek elnehezítik a hajat és eltömítik a pórusokat. A haj fénytelen, élettelen és lelapult lesz, néha a hajtövek zsírosnak tűnnek, a fejbőr pedig viszket. A legjobb módja, hogy alaposan megtisztítsa a haját, egy alapos négylépéses nagytakarítás. Így eltávolítja a mindennapos szennyeződéseket és megszabadul a makacs lerakódásoktól, hogy a haj visszanyerje fényét, könnyedségét és frissességét.

  1. Kikefélés

A hajformázó termékek durva maradékait, valamint a szennyeződést és a port hajmosás előtt alaposan ki kell kefélni a hajból.

  1. Peeling

A speciális hajpeelingek segítenek abban, hogy a fejbőrt megszabadítsák a rárakódott rétegektől, és serkentsék a vérkeringést.

  1. Mosás

A peeling után masszírozza a sampont kétszer alaposan a hajba, és mindkétszer öblítse ki jól. A kíméletes méregtelenítő készítmények optimálisan tisztítják és nyugtatják a fejbőrt.

  1. Ápolás

Végül kényeztetésként következzen egy hajápoló maszk, amely intenzíven hidratál, és megóvja a hajat a külső hatásoktól.

A bőr méregtelenítése

Az UV-sugarakon kívül a bőr legnagyobb ellenségei a finom por, a gázok és a füst. Ezek a szennyező anyagok fokozott faggyútermelést, eltömődött pórusokat és bőrhibákat eredményezhetnek, valamint megnövelik a szervezetben a szabad gyökök számát, amelyek megtámadják az ép molekulákat, és így láncreakciót válthatnak ki. Ez gyulladásos folyamatokhoz vezethet és felgyorsíthatja a bőr öregedését. Ehhez jön még, hogy az UV-sugarak mellett a szmog és valószínűleg a képernyők fénye is előidézheti a pigmentfoltok kialakulását. Az elsősegélyt a drogériák polcain találjuk meg a speciális ápolókészítményeknek köszönhetően, amelyek védik a bőrt és a hajat a környezeti szennyeződésektől. A legfontosabb lépés az alapos tisztítási terv.

  1. Tisztítás

Az esti sminkeltávolítás természetesen magától értetődő lépés, a méregtelenítésnél pedig létfontosságú. A sminkkel együtt a környezet káros anyagait is eltávítjuk a bőrről.

  1. Radírozás

A peeling a lehető legjobb módszer arra, hogy a pórusokat kellően megszabadítsuk a makacs szennyeződésektől. Így egyúttal az elhalt hámsejteket is ledörzsöljük, az arcbőrünk pedig újra régi fényében fog ragyogni.

  1. Tonizálás

A tonik egyensúlyban tartja a bőr pH-értékét, sőt mi több, eltávolítja a vízből visszamaradt esetleges vízkőlerakódásokat.

  1. Frissítés

A speciális szérumok és maszkok regenerálják a bőrt, egyensúlyba hozzák a nedvességtartalékokat, és megerősítik a védőréteget, hogy jobban felkészült legyen a környezeti hatásokra.

  1. Védelem

A méregtelenítőkrémek nemcsak tápanyagokkal látják el és hidratálják a bőrt, hanem antioxidánsokat is tartalmaznak, amelyek védenek
a szabad gyököktől és megakadályozzák a gyulladások kialakulását. Ha napvédő faktoros ápolókrémet vagy napvédő krémet használunk, a káros napsugaraktól is óvhatjuk magunkat.

10 OK, AMIÉRT A KÁVÉ JÓT TESZ NEKÜNK

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk