Menü

7 ötlet, amivel megújíthatjuk az otthonunkat

Tavaszi lakásfrissítő tippek

Home » Szabadidő » Tippek és trükkök » 7 ötlet, amivel megújíthatjuk az otthonunkat - 02.2019

A tavasz a megújulás évszaka. A hosszú tél után már nagyon vágyunk a napsütésre, a színekre, a testi-lelki feltöltődésre. Ilyenkor legtöbben úgy érezzük, hogy az otthonunkat is szeretnénk egy kicsit megújítani, átalakítani, felfrissíteni. Ehhez adunk most tippeket.

  1. Ragyogjon minden a tisztaságtól!

Első lépésként tervezzünk be egy alapos nagytakarítást. Már ettől sokkal jobban fogjuk magunkat érezni a lakásban. Tisztítsuk meg az ablakokat, mossuk ki a függönyöket, vigyük el tisztítóba a szőnyegeket. Törölgessük le azokat a felületeket, amelyek télen kimaradtak: a lámpákat, csillárokat, a szekrények tetejét, és a bútorok mögött is porszívózzunk, mossunk fel.

TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS: LEGYEN REND AZ OTTHONÁBAN!

  1. Rendszerezzünk, szelektáljunk!

Ha hajlamosak vagyunk a gyűjtögetésre, itt az idő, hogy kiválogassuk azokat a holmikat, amikre valójában semmi szükségünk nincsen, csupán a helyet foglalják. Tegyünk rendet a ruhás- és cipős szekrényünkben, a piperéink között, és szépen haladjunk helyiségről helyiségre. A ruháinkat felajánlhatjuk olyan segélyszervezeteknek, amelyek eljuttatják azokat az arra rászorulóknak.

  1. Vásároljunk új textíliákat!

Egy új függöny vagy szőnyeg képes teljesen új hangulatot kölcsönözni a lakásnak. A régi, sötét lakástextilek áthúzásával, és világosabb tónusú, vidám színek használatával otthonunkat is felébreszthetjük téli álmából. Nagyon trendi idén a csipke és a horgolt drapéria, és nem csak a ruhákon, hanem a párnahuzaton, ágytakarón is megjelenik, rendkívül romantikussá, nőiesen kifinomulttá téve az enteriőrt.

  1. Színesítsünk!

Ha minden berendezési tárgyunk, textíliánk nude – azaz pasztelles, homok, bézs vagy világosbarna –, esetleg sötét színű, csempésszünk be egy csipetnyi vidámságot élénkebb színekkel. Idén nagy kedvenc a pink, a magenta, a napsárga, de a smaragdzölddel vagy a vízkékkel is érdemes próbát tenni.

  1. Szerezzünk be új, vidám kiegészítőket!

Egy jól megválasztott új bútordarab vagy kiegészítő a megfelelő helyen csodákra képes, teljesen megváltoztatja egy helyiség összképét. Egy feltűnőbb színű – például sárga vagy smaragdzöld – öblös olvasófotel, egy szép rozégold váza, egy mintás – például flitteres vagy pöttyös, nagy levélmintás – párna, egy új kép a falon  – ami lehet akár egy fotómontázs is ízlésesen bekeretezve – nem igényel nagy beruházást, mégis nagyon látványos.

  1. Változtassunk a részleteken!

Gyakran elég csak egy kisebb falszakaszt átfesteni, áttapétázni, hogy megújuljon egy-egy helyiség. Párosítsuk a pasztellt telt színekkel, például a babarózsaszínt ciklámennel, a bézst élénkzölddel vagy naranccsal, a halványkéket türkizzel. Válasszunk csillogó, gyöngyökkel díszített vagy gazdag mintázatú bársonytapétát, hogy igazi budoár jelleget kölcsönözzünk a hálónak vagy a nappalinak.

TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS AZ ÉLETÉBEN

Friss hatást kelt, ha csak az ablakkereteket és ajtókat festjük át. Ha új színt vagy mintát használunk, arra ügyeljünk, hogy az visszaköszönjön más berendezési tárgyon, kiegészítőn vagy textílián, mert így lesz igazán harmonikus az összkép.

  1. Zöldet a lakásba!

A növények nem csak a levegőt teszik egészségesebbé egy lakásban, de nagyon jól is mutatnak, élettel töltik meg a teret. Látogassunk el egy nagyobb kertészetbe, ahol segítenek kiválasztani, hozzánk milyen típusú növény lenne a legideálisabb.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk