Menü

Tökéletes és fájdalommentes otthoni szőrtelenítés

Igen, lehetséges!

Home » Szépség » Tökéletes és fájdalommentes otthoni szőrtelenítés - 03.2018

A szőrtelenítés házilag nem is olyan bonyolult. Csupán a megfelelő technikának és kellékeknek kell birtokában lennünk, hogy a fájdalmat minimálisra csökkentsük, a végeredmény pedig tökéletes legyen. Következzen hát néhány alapszabály, ha otthon szeretne gyantázni.

Ne spóroljunk az eszközökön!

Ez a legelső és legfontosabb tanácsunk, hiszen ha nem jó minőségű gyantát és gyantalehúzó csíkot használunk, akkor a szőrtelenítés nemcsak hosszabb, de fájdalmasabb is lesz. Ha pedig újra és újra fel kell vinnünk a gyantát ugyanarra a bőrfelületre, akkor az könnyebben kipirosodhat.

A VIRÁGVIZEK ÁLDÁSOS HATÁSAI

Szőrtelenítés előtt mindig radírozzunk!

A bőrradírozás valójában a gyantázás első lépése. Ha ugyanis alaposan leradírozzuk bőrünket, akkor nemcsak az elhalt hámsejteket távolítjuk el, de csökkentjük a szőrbenövések és szőrtüszőgyulladások kialakulásának kockázatát is. A legjobb, ha nemcsak szőrtelenítés előtt, hanem heti két-három alkalommal is használunk bőrradírt, így bőrünk sokkal simább és bársonyosabb lesz.

A rendszeres bőrradírozás csökkenti a szőrbenövések és szőrtüszőgyulladások kialakulását.

Használjunk hintőport gyantázás előtt!

A bőrradírozás után érdemes egy kevés hintőport felvinni azokra a bőrfelületekre, amelyeket szőrteleníteni szeretnénk. A hintőpor ugyanis magába tud szívni minden felesleges nedvességet, ezzel pedig elősegíti, hogy a gyanta hatékonyabban téphesse ki a nem kívánt szőrszálakat.

ÍGY SZŐRTELENÍTSÜNK CUKORGYANTÁVAL!

Az ideális hosszúságú szőrszálakat távolítsuk el!

Hogy ez mit is jelent? Hát azt, hogy a gyantázás bizonyos hosszúságú szőrszálak esetén a legjobb megoldás. A túl rövideket még nem tudja a gyanta kitépni, a túl hosszúakat pedig csak fájdalmak árán. A szőrszálak ideális hossza fél és egy centiméter között van. Általánosságban elmondható, hogy három hét alatt nőnek meg ekkorára a szőrszálaink, azaz három hetente érdemes szőrteleníteni.

A gyantázás hatékonyságát a szőrszálak hossza és a gyantacsík lehúzásának iránya is meghatározza.

Ellenőrizzük a gyanta hőmérsékletét!

Saját biztonságunk érdekében mindig ellenőrizzük a gyanta hőmérsékletét, mielőtt felvisszük azt a bőrünkre. A túl meleg gyantával ugyanis akár égési sérüléseket is okozhatunk magunknak! A megfelelő hőmérséklet épp annyira meleg, ami még nem kellemetlen a bőrünk számára. Persze ha hideg gyantát használunk, akkor ezzel a problémával nem kell megküzdenünk…

A megfelelő irányból távolítsunk el a szőrszálakat!

Gyakori hiba, hogy a hölgyek nem jól kenik fel és nem jól távolítják el a gyantát. Aki pedig nem helyes technikát követ, az aligha tudja eltüntetni a szőrszálak száz százalékát egyetlen mozdulattal! A helyes módszer a következő: a gyantát a szőrszálak növekedésével megegyező irányban kell felkenni, míg a gyantacsíkot az ellenkező irányban kell lehúzni.


MÁR KÉZBE IS VEHETI A MAGAZINT! RENDELJE MEG DÍJMENTESEN!

Az active beauty magazin a dm ingyenes nyomtatott női magazinja, ami rengeteg hasznos tippet és trükköt tartogat a divat, a szépségápolás, a lakberendezés, az utazás, az egészséges táplálkozás területén. A magazin díjmentesen megrendelhető és még a postaköltség miatt sem kell aggódnia, ugyanis az active beauty magazint – teljesen ingyen postázzuk ki Önnek!

Rendelje meg a magazint díjmentesen és helyezze magát kényelembe!

MentésMentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk